3voor12 Groningen

Mind Fuji en Breakpoint Nine door naar de finale van de POPgroningen Talent Award

Line-up finale op 14 november is nu compleet

De kogel is door de kerk: Mind Fuji en Breakpoint Nine zijn door naar de finale van de POPgroningen Talent Award. Dat werd bekendgemaakt tijdens de tweede halve finale van de talentenjacht, die plaatsvond in Simplon op donderdag 15 oktober. De dromerige band Mind Fuji en rockband Breakpoint Nine namen het op tegen folkband McScallywag en punkband Vera’s Charm. Na lang beraad van de jury, bestaande uit Cynthia Weiss (beter bekend als CYNN) en Hugo Heinen (onder andere bekend als gitarist van The Mudd) werd besloten dat de laatste twee acts afvielen. De reden waarom dit specifieke besluit werd genomen, werd helaas niet toegelicht.

Door de nieuwe coronamaatregelen verliep de halve finale anders dan gewoonlijk. Zo mocht er dit keer geen publiek bij de show aanwezig zijn. Om er alsnog voor te zorgen dat men het concert kon volgen werd de avond uitgezonden via een livestream. Ook de juryleden volgden de livestream en waren dus niet aanwezig in de zaal.

Mind Fuji en Breakpoint Nine zullen het in de finale op gaan nemen tegen singer-songwriter YLVALIE en country band Jonathan Rhodes. Dit zal plaatsvinden op 14 november in Vera. Het is nog de vraag of er dan wel publiek aanwezig mag zijn. 

De POPgroningen Talent Award biedt een podium aan opkomende acts van Groningse bodem. De eindbestemming is het eindfeest in Vera, waar de winnaar uit wordt geroepen. De houder van de POPgroningen Talent Award 2020 speelt uiteindelijk op festivals, zoals Eurosonic, Grunnsonic en het Bevrijdingsfestival. Daarnaast ontvangt de winnaar een mogelijke deelname aan het Hit the North traject in 2021 en doorstroming naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Tekst: Femke Hoornstra. Foto: Jan Lenting

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12