3voor12 Groningen

Combo Koedijk zet kelder van Vera op stelten

"Ik Haal Vandaag Wel Patat"

Als je Combo Koedijk in huis haalt weet je dat het een feestje wordt. De formatie rond Mark ten Hoor en Alfred Nooij heeft namelijk een vrij unieke sound weten te creëren: een mengeling van garagerock en de piratenmuziek van Op volle toeren.

We wisten dat Drenthe van oudsher een vruchtbare bodem was voor blues en meer recent voor garagerock, maar nederlandstalig? De gerenommeerde muzikanten van Combo Koedijk bewijzen dat het kan. Ze deden dat vorig jaar al met de elpee Donderjagen Met en meer recent nog met de single Ik luuster Zo Groag Noar Garage Rock. In Vera is het van meet af aan een feestje als de band hits als Te Lui Om Veur De Duvel Te Dansen en Ik Haal Vandaag Wel Patat over de stampvolle kelder van Vera uitstort.

Niet alles gaat perfect: de versterker van Peter Cruise begeeft het, zodat hij noodgedwongen van orgel op tamboerijn over moet schakelen en een nummer wordt halverwege afgebroken, maar wat deert het? Na een te korte set die pas ruim na middernacht van start gaat dwingt het publiek nog twee toegiften af. Het bleef naar verluidt nog lang onrustig in de kelder.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12