3voor12 groningen iTV: Roelie Vuitton

De Groninger rapper en designer praat ons bij over zijn nieuwe album

Redactie 3voor12 groningen ,

Groningen staat qua hiphop absoluut niet stil. Dope D.O.D. is het succesverhaal van de Groninger hiphopscene en Mongoose wierp hoge ogen met het winnen van De Grote Prijs van Nederland. Ook acts die in het Nederlands rappen, weten interessante dingen neer te zetten, zoals RUM&SKUNK, Drico en uiteraard Kraantje Pappie. Roelie Vuitton laat nu met zijn electropop en hiphop van zich spreken. Met een aantal tracks online van verschillende EP’s en mixtapes uit de afgelopen vijf jaar, plus zijn samenwerking met Lucky Fonz III en Kraantje Pappie, is Roelie Vuitton zeker geen newbie in de hiphop. Zijn aankomende album Elke Dag Apekooi is het resultaat van een aantal jaar muzikale, creatieve, maar vooral ook persoonlijke ontwikkeling.

In deze aflevering van 3voor12 groningen iTV spreken wij met Roelie Vuitton in platenzaak De Jongens van Hemmes. In het interview staat zijn nieuwe album centraal, net als de lof- en klaagzang over vrouwen, de persoonlijke stress en chaos in het leven en de moderne tijd waar hij zelf als geen ander de invloed van ervaart. Daarnaast zijn er ook korte livebeelden van zijn show op Grunnsonic. Roelie Vuitton zit zeker niet stil en heeft bovendien genoeg plannen voor de toekomst. 

Zaterdag 13 september verzorgt Roelie Vuitton de support voor Dazzled Sticks in Simplon. 3 april opent hij de avond voor Lucky Fonz III in het Patronaat.