Volgens Wikipedia is het dorp populair bij kunstenaars, omdat het gevoel van rust er zo sterk is. Dit is bij aankomst gelijk te merken. Op de parkeerplaats kun je bijna een speld horen vallen. Deze rust uit zich op het festivalterrein in een gevoel van ongedwongenheid. Je kan zo bij iemand in de tuin lopen voor een kop koffie. Huisdieren op het terrein zijn ook geen probleem. Wanneer een presentator aan het publiek vraagt hoe het gaat, begint een hond enthousiast te blaffen. De toon is gezet, en een geschikter antwoord is voor Hongerige Wolf niet te verzinnen.
Hongerige Wolf geniet van jonge muzikanten
Een stuk idyllischer dan de illustere dorpsnaam doet vermoeden
Rijd van Woldendorp richting Finsterwolde en je krijgt het idee dat je in Amerika bent. Het kale, uitgestrekte landschap doet sterk denken aan het land van de onbegrensde mogelijkheden. Net wanneer je denkt dat je zowat van de wereld afvalt, ben je in Hongerige Wolf. In dit dorp wordt ieder jaar een festival georganiseerd dat een stuk idyllischer blijkt dan de illustere dorpsnaam doet vermoeden. 3voor12 groningen doet verslag van de zondagmiddag.
Festival Hongerige Wolf
Ten Years Today
Om half 1 is het aan Ten Years Today om de festivalweide wakker te schudden. De speelervaring die de band afgelopen jaren heeft opgedaan, hoor je terug. Wat het meest opvalt, is de instrumentbeheersing die het hele optreden lang op een hoog niveau ligt. De band schakelt heerlijk soepel tussen slepende en supersnelle ritmes. De band kondigt aan minder te gaan optreden, om begin 2017 met 'iets moois' te komen. Het optreden van vandaag is in ieder geval een goede voorbode.
Nadine Appeldoorn
Als winnares van de voorronde van de Kunstbende in Drenthe mag Nadine deze middag een optreden verzorgen in de loods. Nadine Appeldoorn begeleidt zichzelf met een elektrische gitaar, waardoor ze zich onmiddellijk onderscheidt van andere singer-songwriters. Haar zang en gitaarspel zijn mooi synchroon, gezien haar complexe fingerpickingspel een knappe prestatie. De muziek is catchy en zuiver, maar met wat meer ingetogenheid was het optreden dynamischer geweest. Nadines gelaagde gitaarwerk leent zich namelijk perfect voor een kwetsbaar nummer.
Meryn Bevelander band
De 13-jarige Meryn Bevelander bewijst dat je ook op jonge leeftijd een geschikte bluesmuzikant kan zijn. Samen met zijn broers maakt hij doordachte, authentieke bluesrock. Origineel is de muziek niet, maar de oprechte intentie van de Bevelanders maakt het zeker een vermakelijk optreden. Halverwege het optreden laat Meryns stem hem helaas in de steek. De instrumentale set die volgt, valt op den duur wat in herhaling waardoor het optreden als een nachtkaars uitgaat.
De gemene deler van alle acts is het grote zelfvertrouwen waarmee ze op het podium staan. Bij geen van de acts is er sprake van rare fouten of onhandige praatjes. De dromen vertalen zich in vaardigheden om ze waar te maken. De hoge aaibaarheidsfactor van sommige muzikanten is vandaag dus zeker geen gimmick.