Roadtrip naar de Melkweg met The Blind Roofers Roadtrip naar de Melkweg met The Blind Roofers

Winnaar POPgroningen Talent Award 2014 strijdt tegen dertien andere afgevaardigde bands

, Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Floris Duijn

Roadtrip naar de Melkweg met The Blind Roofers

Winnaar POPgroningen Talent Award 2014 strijdt tegen dertien andere afgevaardigde bands

Tekst: Marissa Snitjer Foto's: Floris Duijn ,

Elk jaar organiseert POPgroningen een Talent Award voor Groninger bands. Als prijs mag de winnaar onder andere in de Melkweg spelen tijdens de Sena Performers POPnl Award. Elke popkoepel van Nederland stuurt daar een band of act heen, die vervolgens met elkaar de strijd om de Award aangaan. Een vakjury bepaalt uiteindelijk wie wint. Daarnaast kan dit jaar voor het eerst ook het publiek stemmen op zijn favoriet. Groninger band The Blind Roofers won in 2014 de Talent Award en dus togen zij zaterdag 29 augustus met een volle fanbus van Groningen richting Amsterdam.

Zaterdagmiddag om kwart voor drie staan fans en aanhang van The Blind Roofers al klaar om te vertrekken. Er wordt nog gekletst, een sigaretje gerookt en anderen komen net aanlopen. De sfeer zit er in elk geval al goed in. Een kwartier later stapt iedereen de bus in, zoekt een plekje naast bekenden en buschauffeur Kees stelt zich nog even voor aan de groep. De roadtrip begint! Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en de band al helemaal. Frank Hospers speelt vandaag voor de laatste keer mee, wat het optreden nog een stukje bijzonderder maakt. De gitarist gaat hierna verder met zijn soloproject Franky Age. Hij doet namens de band een kort praatje in de bus en kondigt een kleine verrassing aan voor de fans. De band heeft speciaal voor deze dag een goodiebag samengesteld met wat promotiemateriaal van The Blind Roofers, maar ook lekkere chocolaatjes!

Kees is een echte Groninger, wat vooral te merken is in het drukke Amsterdam. Vanwege een paar omleidingen en smalle straatjes heeft de band vooraf besloten om het laatste stukje naar de Melkweg met een taxi te reizen. Dit blijkt een slimme zet. De Blind Roofers moet als derde spelen, maar vijftig minuten voor het optreden is de bus nog niet eens in de buurt van de plaats van bestemming. Gelukkig arriveren de mannen met de taxi nog op tijd om te kunnen soundchecken. Op datzelfde moment loopt de stoet met fans van het Museumplein, door het Vondelpark, richting de Melkweg.

Eenmaal aangekomen is het al gezellig druk in de zaal. Op moment dat The Blind Roofers begint met spelen, stromen er nog meer mensen vanuit de Oude Zaal richting de The Max. Voor de band is het een geweldige ervaring om in zo’n grote zaal te spelen en de heren leveren een fantastische prestatie. De band is een eenheid op het podium en speelt met veel overgave. Wel jammer dat de bas iets te hard staat in vergelijking met de rest, maar dit wordt twee nummers gelukkig weer rechtgetrokken door de geluidsman. De stem van Antonie dringt diep tot je binnen, dit is zo’n stem die je niet snel zal vergeten. De band speelt zelfs twee nieuwe liedjes en de gehele set van (helaas) maar twintig minuten zit dynamisch in elkaar. Uptempo en rustige liedjes wisselen elkaar goed af en The Blind Roofers krijgt aan het einde van de set een ontzettend luid applaus. En terecht!

Het prijzenpakket dit jaar ziet er iets anders uit dan voorgaande jaren. Waar voorheen bands konden winnen door zoveel mogelijk boekingen in de wacht te slepen, is dit jaar voor het eerst een vakjury aanwezig. Veertien deelnemende bands van verschillende popkoepels van Nederland en maar één winnaar. Het prijzenpakket is zeker niet mis: maar liefst €5.000 uit het Sena Muziekproductiefonds voor het opnemen van een EP/album, diverse optredens en promotiefoto’s. Daarnaast kan dit jaar ook het publiek op zijn favoriete band stemmen. De publieksfavoriet wint een geldbedrag ter waarde van €3.000 uit het hetzelfde fonds.

En de winnaar is...

Om elf uur is dan eindelijk de uitslag. Iedereen verplaatst zich naar The Max en staat vol spanning te kijken naar de presentatoren. Alle bands worden op het podium gevraagd en de directeur doet nog een kort praatje over wat Sena precies doet. De spanning is te zien bij alle bands, maar al snel maakt presentatrice Tamara bekend wie de publieksprijs wint: Assorted Travellers. Na luid gejuich, applaus, de cheque en blije gezichten, is het tijd om de ‘echte’ winnaar bekend te maken van de Sena Performers POPnl Award 2015: The Brahms! 

Helaas geen prijs voor The Blind Roofers, maar het was zonder twijfel een fantastische en onvergetelijke dag voor zowel de band als de fans. De sfeer zit er tijdens de terugreis nog steeds goed in en buschauffeur Kees zorgt voor gekoelde biertjes. Op naar Groningen om daar nog even met z’n allen de kroeg in te duiken en te proosten op een mooie dag!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen