De Aftrap in Simplon: een kennismakingsrondje De Aftrap in Simplon: een kennismakingsrondje

Alsof je op je eerste schooldag voor de hele klas een presentatie moet houden

, Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's: André Eggens

De Aftrap in Simplon: een kennismakingsrondje

Alsof je op je eerste schooldag voor de hele klas een presentatie moet houden

Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's: André Eggens ,

Toen Simplon het event De Aftrap: Seizoensopening Groninger Dancescene bekend maakte, werd het met veel enthousiasme ontvangen. Een soort bijeenkomst voor de grootste spelers in de Groningse house- en technoscene. Acht zover je het zo kunt noemen – concurrerende – organisaties die hun plannen voor het komende seizoen presenteren en elkaar beter leren kennen. Waarschijnlijk is het idee erachter dat het een netwerkbijeenkomst wordt, waaruit mogelijke samenwerkingen zouden kunnen ontstaan. Na afloop draaien er resident dj's van alle vertegenwoordigde organisaties.

De presentaties vinden deze zaterdagavond plaats in de grote zaal van Simplon. Het aanwezige publiek bestaat voornamelijk uit dj's, medewerkers en vaste aanhang van de uitgenodigde organisaties: CHURCH, House Couture, KopjeK, Mannen Zonder Ruggengraat (MZR), Paradigm, RAEV, Up-Projects en Subsonic. De avond en de presentaties worden aan elkaar gepraat door presentator Colin Mooijman, bekend van STUG en OOG TV.

De jongens van CHURCH mogen beginnen. Zij zijn de jongste organisatie, bekend van CHURCH-feesten in onder andere The Gym en van LOFT in Vera. Daarna komen de presentaties van House Couture, Mannen Zonder Ruggengraat en RAEV aan bod. De vertegenwoordigers van de organisaties vertellen voornamelijk iets over het ontstaan van hun projecten, zoals bijvoorbeeld de illegale raves op aparte locties door MZR. Ook delen ze hun toekomstplannen. Zo vertelt MZR over hun Zomersessies op het Ciboga-terrein, en over plannen voor een feest met Oud en Nieuw. De meeste plannen zijn nog niet heel erg concreet, er staat niks zwart op wit. Sommige sprekers ogen ook wat zenuwachtig.

Als KopjeK aan bod komt, is meteen te zien dat zij beter voorbereid zijn. KopjeK heeft een powerpointpresentatie die meer concrete informatie bevat. Oprichter Gerard Hulshof vertelt onder meer over het aankomende LICCEN In Je Zwembroek-feest in zwembad Kardinge en over de opening van De Etage. De Etage is een kroeg boven de Drie Gezusters, die KopjeK samen met Minerva-studenten tot een club wil omtoveren. De Etage gaat volgende week al open.

Piter Terpstra van Paradigm gaat in zijn praatje voornamelijk in op de aankomende verhuizing van Paradigm. Omdat de huur voor de loods onbetaalbaar is geworden verplaatsen ze zich naar het Suikerunie-terrein. In zijn eigen woorden zijn hij en Paul Grimmius met nul begonnen en gaan weer met nul ergens anders van start. Er is al een crowdfundingcampagne gestart waar je geld aan hun project kunt doneren.

Nog een organisatie die met een powerpointpresentatie komt (de meeste uitgebreide van allemaal), is Up-Projects. Er wordt veel teruggekeken op de voorgaande jaren en de events die georganiseerd zijn. Er zijn zelfs twee korte filmpjes en er wordt ook iets over de plannen voor de toekomst verteld.

De laatste spreker van de avond is Merlijn Poolman van Subsonic, die ook De Aftrap georganiseerd heeft. Hij vertelt over het onverwachts gesloten Subsonic, maar gaat niet in op de redenen waarom. Zijn verhaal gaat vooral over de plannen voor de komende tijd. Poolman was al bezig met het plannen van sluiting en verhuizing van de club. Dit zou over een periode van twee maanden uitgesmeerd worden met afsluitend een groot feest. De realiteit verliep anders en daarom is hij op zoek naar een nieuwe toegankelijke locatie voor de club, die nog steeds voor iedereen zal zijn: gezellig en laagdrempelig. Om dit nog voor Oud en Nieuw te realiseren komt er volgende week een crowdfundingfilmpje online, waarmee geld ingezameld wordt om op een andere locatie een nieuwe draai aan de Subsonic te geven.

Al met al was deze avond meer een vergadering voor insiders dan een evenement voor het publiek. Er werden geen nieuwe baanbrekende plannen onthuld of samenwerkingen gesmeed. Het leek eerder op een kennismakingsrondje op de eerste schooldag: een beetje onwennig en soms wat ongemakkelijk. Het is even afwachten of er op de langere termijn iets uit De Aftrap voortvloeit. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen