Opgetogen psychedelische indierock met Surf City in Vera Opgetogen psychedelische indierock met Surf City in Vera

De ene helft van het publiek danst, de andere helft dut in

, Tekst: Robert Haan & Foto's: Bob de Vries

Opgetogen psychedelische indierock met Surf City in Vera

De ene helft van het publiek danst, de andere helft dut in

Tekst: Robert Haan & Foto's: Bob de Vries ,

Het zijn drukke dagen in Vera deze week. Waar Kevin Morby maandag nog zijn ingetogen nummers ten gehore bracht, stonden woensdag de graag geziene lui van The Gories op het podium en werd het publiek donderdag getrakteerd op een mooie dubbel van Warm Soda en Meat Wave. Die laatste band verzorgt vanwege een gecancelde show in Parijs ook het voorprogramma van vanavond, waardoor de lat voor Surf City behoorlijk hoog komt te liggen.

De positieve reacties over het Meat Wave optreden van donderdag hebben ervoor gezorgd dat het ook op vrijdag bij aanvang van het voorprogramma gezellig druk is. Van Meat Wave weten we inmiddels van de dag ervoor wat ze kunnen en dat doen ze nog eens dubbel en dwars over, met als enige verschil dat het geluid een stuk helderder klinkt. De stemming zit er dankzij hen dan ook goed in voor de rest van de avond.

Surf City begint de set goed. Het eerste nummer wordt door drie bandleden uit volle borst meegezongen, waardoor het optreden energiek begint. Hun liedjes klinken vrolijk en zijn simpel opgebouwd. Ze hebben een dromerig geluid, maar tegelijkertijd zijn de rockinvloeden ook duidelijk te horen.

Tussen die twee kenmerken schommelt de band het hele optreden heen en weer: het ene nummer is een up-tempo rocklied, het volgende lied is een dromerige psychedelische jam. De gitaarakkoorden van beide gitaristen veranderen noot voor noot de melodie, terwijl de bassist, die samen met de drummer de drijvende kracht achter de nummers is, de groove speelt. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en de slackerpop-klinkende zang past er goed bij.

Het zijn met name de up-tempo liedjes die het goed doen bij het publiek, vooral omdat deze wat strakker en frisser overkomen. Het is jammer dat de bandleden dat strakke en frisse niet weten vast te houden, want juist op die momenten toont de band zijn ware kracht. Gelukkig doet de band het ook op veel fronten goed. Wanneer Surf City het juiste midden heeft gevonden tussen dromerige psychedelische melodieën en up-tempo rockliedjes zijn ze op hun best.

Het wisselende karakter van het optreden en de nummers is wel terug te zien in de respons van het publiek. Het publiek varieert van vrolijk meespringende en dansende mensen vooraan tot gefronste blikken middenin de zaal. Muzikaal is de band goed, maar hun songwriting komt niet echt goed uit de verf bij het optreden. Echte hitjes die het publiek in verroering brengen blijven uit. De vrolijkheid waarmee de band op het podium staat maakt echter een hoop goed en een groot deel van de toeschouwers gaat vanavond in ieder geval tevreden naar huis.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen