Hard, harder, hardst: Dope D.O.D. gooit de beuk erin Hard, harder, hardst: Dope D.O.D. gooit de beuk erin

Groningse hiphophelden presenteren hun nieuwe EP in Vera

, Tekst: Robert Haan, Jesse Havinga Foto's: André Eggens

Hard, harder, hardst: Dope D.O.D. gooit de beuk erin

Groningse hiphophelden presenteren hun nieuwe EP in Vera

Tekst: Robert Haan, Jesse Havinga Foto's: André Eggens ,

De verschillende artiesten waarmee ze hebben samengewerkt, de internationale tours die ze hebben gedaan en de miljoenen views op YouTube liegen er niet om. Wanneer men Dope D.O.D. als de meest succesvolle Groningse groep van het moment bestempelt, valt daar weinig tegen in te brengen. Zijn hometown is de groep echter nog niet vergeten en daarom presenteerde Dope D.O.D. zaterdag de Ugly EP in de Grote Zaal van Vera.

Veel fans van Dope D.O.D. hebben Vera zaterdagavond weten te vinden. De zaal staat dan ook goed vol wanneer DJ Dr. Diggles, onder begeleiding van een verstoord circusliedje, met een eng clown masker op vanachter de draaitafel opstaat. “Welcome to the Ugly show” klinkt het en het publiek begeeft zich richting het podium. Gelijk wordt de trend van de avond gezet. Je voelt de stevige bas door de zaal heen dreunen en de dubstep beats zijn keihard. Deze elementen mengen zich erg goed met de gebruikelijke donkere sound en teksten van de groep. De vele fans die aanwezig zijn doen vrolijk mee en nummers als Ridiculous worden uit volle borst meegezongen.

Het is feest en met name Skits Vicious weet het publiek goed op te zwepen. “Het is nog een beetje een tamme bedoening of niet? Dat kan beter, Groningen!’’ De bezoekers houden de vuisten, middelvingers en flesjes bier in de lucht en zwaaien die op en neer op het ritme. Dope D.O.D. werpt een groot aantal exemplaren van zijn laatste album in het publiek en schenkt twee flessen sterke drank uit onder de fans die vooraan staan. “We’ve got a little premiere for you”, zegt Jay Reaper en de beamer projecteert de nieuwste videoclip. Als de show weer verder gaat, wordt er flink gesprongen en gemosht. Bij de grootste hit What Happened is het feest compleet, het publiek gaat los. Na nog een toegift van twee nummers en een knallende afsluiting met stagediven en zelfs nog een wall of death, op nummers van onder andere System Of A Down en Rage Against The Machine, is de avond afgelopen. Hoewel dit einde wat rommelig verloopt is het zeker een vrolijk slot van de show.

Dope D.O.D. slaagt er zeer goed in het beste uit zijn stijl te halen. De zware beats resulteren in een op en neer springende zaal en de MC’s weten de toeschouwers goed te vermaken. Met de nummers van de Ugly EP weten ze hun genre weer op een net iets andere manier de gebruiken. De groep blijft zich ontwikkelen en weet zijn publiek daarbij nog steeds te verbazen. Net zoals de titel van de grote hit blijf je je als toeschouwer na afloop van een optreden afvragen What Happened? Voor velen is het antwoord daarop dat we nog lang niet uitgekeken zullen zijn als het op Dope D.O.D. aankomt.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen