Gemoedelijk avondje met Skrillex Gemoedelijk avondje met Skrillex

Voorlopig laatste Simplonfeestje is geschikt voor iedereen

, Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: André Eggens

Gemoedelijk avondje met Skrillex

Voorlopig laatste Simplonfeestje is geschikt voor iedereen

Tekst: Matthijs Sorgdrager Foto's: André Eggens ,

Skrillex trekt een gemêleerd publiek. Minder mannen en minder drugs dan op de gemiddelde Dub & Dwarsavond. Het is wel gemoedelijk en de platenkeuze van de Amerikaan brengt hier geen verandering in: gezellig en aanstekelijk, maar de verrassing ontbreekt.

Noisia Invites Skrillex is voorlopig het laatste feestje in Simplon. Het podium blijft bestaan onder de vleugels van Vera, maar de directeur kondigde al aan dat het nog wel even rustig blijft aan het Boterdiep. De lichtkrant boven de bar verraadt het al: na de aankondiging van Skrillex op 22 februari begint hij weer van voren af aan.

Hij laat zijn fans wachten. Pas om half drie klimt de piepkleine Amerikaan het podium op om local hero Posij af te lossen. Dat werd ook wel tijd want het publiek lijkt ook wel genoeg te hebben van de muziek. Ze komen immers voor Skrillex. Alleen vooraan staan mensen te dansen, achterin de zaal wordt vooral veel gekletst.

Dat de platenkeuze van de hoofdact vergelijkbaar is met die van Posij doet er dan niet toe. Binnen een kwartier schalt de hit Bangarang door de zaal en dat is toch waar veel mensen voor komen. Het publiek gaat goed los op de mix van hiphop, trap en EDM. Af en toe piept de kleine Skrillex er wat doorheen, over hoe fijn het is om in Groningen te zijn. Na slechts anderhalf uur lossen de jongens van Noisia hem af.

De muziek is bepaald niet spannend of vernieuwend maar wel leuk en dansbaar. Skrillex maakt er een leuk feestje van voor iedereen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen