#NZON14 Sascha Elisah speelt ingetogen set op podium Plataan #NZON14 Sascha Elisah speelt ingetogen set op podium Plataan

Voorbijgangers worden gelokt door Sascha’s stem

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries

#NZON14 Sascha Elisah speelt ingetogen set op podium Plataan

Voorbijgangers worden gelokt door Sascha’s stem

Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries ,

Sascha Elisah is er een jaar tussenuit geweest om haar studie American Studies af te ronden. Nu is ze terug met nieuw materiaal en klaar om compleet voor haar muziekcarrière te gaan. Inspiratie voor haar nummers deed de singer-songwriter op in Nashville, waar ze een jaar als au pair verbleef. In dat jaar deed ze veel podiumervaring op en schreef ze veel nummers. Tot op heden is er nog geen EP, maar wel veel nieuw materiaal. Vandaag speelt de zangeres op Podium Plataan, in een intieme setting.

Bij aanvang van het optreden is het nog vrij rustig bij podium Plataan. Omdat Sascha Elisah ingetogen popluisterliedjes maakt, zijn er banken voor het podium geschoven waar het publiek kan genieten van de muzikale kwaliteiten van de singer-songwriter. De zangeres begint lekker aan haar set, en direct valt op dat ze een eigen stemgeluid heeft met genoeg diepgang en volume. Haar stem heeft ook echt een countryrandje. Het nummer Words maakt indruk. Zo nu en dan zijn er veel omgevingsgeluiden te horen (zoals een dronken dakloze), maar wanneer Sascha uithaalt is daar weinig meer van te merken.

Bij elk nummer geeft de zangeres een kleine uitleg, waardoor de nummers nog meer binnenkomen bij de luisteraars. Bij het nummer Just Let Them Talk verruilt Sascha Elisah haar gitaar voor een ukelele. Ze vertelt er bij dat dit voor het eerst is dat ze met dit instrument optreedt. Dit is ook een beetje te merken, ze lijkt wat onzeker en is naderhand opgelucht dat het goed ging. Het nummer The Last One gaat over haar vertrek naar Nashville en zit vol emotie. Bijna alle nummers die de revue passeren, hebben als overkoepelend thema: liefde. Dit valt de zangeres zelf ook op, bijna bij elk nummer geeft ze aan dat het wederom een liefdeslied is.

Het valt op dat de singer-songwriter de focus echt legt op haar stem, het gitaarspel blijft daardoor wat achter waardoor alle nummers veel op elkaar lijken. Ze kan dit goed verbloemen door haar heldere stem en creatieve teksten. Naast eigen nummers komen er ook een aantal covers voorbij, en vooral het nummer Mama’s Broken Heart van countryster Miranda Lambert wordt erg mooi vertolkt door de zangeres. Hier wordt ook gelijk duidelijk waar het kleine countryrandje vandaan komt. Het getuigt zeker van lef om alleen op een podium zulke kwetsbare liedjes te spelen, en de zangeres lijkt soms ook verlegen te worden van het uitbundige applaus van het inmiddels volle publiek.

Ze sluit af met wederom het nummer Words, omdat ze dat zo leuk vindt om te spelen, een beetje jammer omdat ze eerder aangaf veel nieuw materiaal te hebben. Toch brengt ze het nummer vol overtuiging en maakt indruk op de bezoekers.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen