#NZON14 Magnus weet het publiek niet te bereiken vanaf Het Dok #NZON14 Magnus weet het publiek niet te bereiken vanaf Het Dok

Bezoekers lijken niet onder de indruk

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries

#NZON14 Magnus weet het publiek niet te bereiken vanaf Het Dok

Bezoekers lijken niet onder de indruk

Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries ,

Het is de afgelopen jaren stil geweest rond de Belgische dance act Magnus die bestaat uit Tom Barman en CJ Bolland. Velen zullen zanger Tom Barman nog kennen van de band dEUS. Hun debuut album The Body Gave You Everything komt uit 2004. Nu zijn ze dan eindelijk terug met een nieuw album: Where Neon Goes To Die. Deze staat gepland voor september. Vanavond vertoont een volledige band zijn kunsten op podium Het Dok, waar het op deze maandag alweer gezellig druk is.

Het mag dan minder druk zijn dan tijdens het weekend, het publiek is toch in grote getale naar Het Dok gekomen. Het weer speelt daarbij ook een rol, omdat het wederom droog is. Direct klinken er elektronische klanken over de vijver, deze zorgen voor een grappig geluidseffect. De aanwezige eendjes zwemmen direct alle kanten op. De elektronische elementen zijn mooi gecombineerd met de instrumenten. De stem van zanger Barman bevat ook behoorlijk veel effect, wat passend is bij de muziek. Muzikaal gezien speelt de band goed en de muziek is een combinatie van hip hop, techno en rock.

Vanaf de andere kant van de vijver is het echter onduidelijk wat zich allemaal afspeelt op het podium. De lichtshow zorgt ervoor dat de artiesten nauwelijks zijn te zien. Hierdoor wordt het moeilijk voor de band om het publiek in te pakken. Gedurende het optreden lijkt de muziek ook wat minder indrukwekkend te worden. Er zit enorm veel galm op het geluid en het lijkt alsof de band zich hierachter verschuilt.

Doordat de muziek niet erg luid klinkt, lijken de bezoekers meer met elkaar bezig te zijn dan met het optreden. Verder is de set niet constant: de muziekstijlen gaan alle kanten op. Het is wel zeer dansbaar, al komt dat vanavond niet helemaal over.

Het nummer Puppy weet even de aandacht te trekken. Het is niet tegen te spreken dat de band over goede muzikale kwaliteiten beschikt; deze worden echter weggecijferd door de techno-elementen. De mooie stem van zanger Barman wordt steeds meer overschaduwd door alle samples en geluidseffecten.

Het mag gezegd worden dat podium Het Dok niet ideaal is voor Magnus. De band lijkt niet echt te passen in de setting van Noorderzon en maakt geen contact met het publiek. Met andere lichteffecten en een beter geluid zou deze act beter tot zijn recht zijn gekomen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen