#NZON14 Edo de Vlieger en Eva Waterbolk als gelegenheidsduo op Podium Plataan #NZON14 Edo de Vlieger en Eva Waterbolk als gelegenheidsduo op Podium Plataan

Stadspo√ęten geven levenslessen op Noorderzon

, Tekst: Charlotte Akerboom Foto's: Jan Westerhof

#NZON14 Edo de Vlieger en Eva Waterbolk als gelegenheidsduo op Podium Plataan

Stadspo√ęten geven levenslessen op Noorderzon

Tekst: Charlotte Akerboom Foto's: Jan Westerhof ,

Edo de Vlieger en Eva Waterbolk hebben elkaar ontmoet op een begrafenis. Daarna moedigde Edo Eva aan muziek te maken. Vanmiddag staan de singer-songwriters, die normaal solo optreden, samen op Podium Plataan op Noorderzon. Enkele uren voor het concert aanvangt, komt de regen nog met bakken uit de lucht. Tijdens het optreden schijnt de zon echter tussen de takken van de bomen door. Dit biedt een mooi toneel voor deze Groningse artiesten.

Eva en Edo zijn poëten die vertellen over het leven, vaak met een melancholische ondertoon en soms met een kwinkslag. Het zonnetje schijnt en tijdens het optreden stroomt het terras rond Podium Plataan vol. De mensen luisteren aandachtig naar de levenslessen; er is weinig geroezemoes. 

De Groningse singer-songwriters zingen over het leven, de liefde, spijt en hoop. Op diverse fronten zijn het tegenpolen: Eva schrijft vooral Engelstalige nummers, Edo schrijft Nederlandstalig. Edo heeft een donkere rauwe stem, Eva een lichte heldere. Edo staat op zijn gemak op het podium en Eva is zichtbaar zenuwachtig. Zij zoekt en vindt met haar ogen regelmatig steun bij hem. Naarmate het optreden vordert, lijkt Eva zich echter ook steeds comfortabeler te voelen op het podium.

Naast eigen werk waagt het duo zich ook aan twee covers van Nick Cave en Johnny Cash. Voor de herkenbaarheid voor het publiek is dat leuk, maar de covers hebben minder impact dan het eigen materiaal. De eigen nummers worden vol overgave gebracht en instrumentaal of met tweede stem ondersteund door de ander.

Deze middag laat zien dat het een goed idee kan zijn om twee soloartiesten op te laten treden als een gelegenheidsduo. Jammer dat de set maar een klein uur duurt, want het smaakt naar meer.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen