The Black Cult presenteert single Drugs in Vera The Black Cult presenteert single Drugs in Vera

Groninger garagerockformatie leidt nu al een rock-'n-roll-bestaan

, Tekst: Saskia Evers Foto's: Richard Lahuis

The Black Cult presenteert single Drugs in Vera

Groninger garagerockformatie leidt nu al een rock-'n-roll-bestaan

Tekst: Saskia Evers Foto's: Richard Lahuis ,

Groninger garage- en punkrockband The Black Cult presenteert op zaterdag 8 juni hun allereerste single Drugs in de Vera Kelderbar. Recent promootte de band zichzelf nog als "de beste band voor lege zalen". Voor de release van deze single is de Kelderbar echter allesbehalve leeg. Ook wordt snel duidelijk waar de inspiratie voor de andere slogan van de band, "bier drinken nooit meer werken" vandaan komt. Onderwerpen als drugs en alcohol wekken al gauw de indruk dat deze heren nu al een rock 'n roll-leven leiden.

The Black Cult bestaat uit zanger/gitarist Douwe Doorduin, bassist Jilles Hazenberg en drummer Wouter Kalsbeek. Zelf beschrijft de band zich als "een bak herrie". In werkelijkheid gaat het om aanstekelijke garagerock met punkinvloeden. Door de snelle drum- en gitaarpartijen zijn de nummers opvallend kort en krachtig. Van het oudere materiaal dat gedurende de eerste helft van de set aan bod komt, blijven vooral de tekst en melodie van Let Me Hold Your Other Hand goed hangen.

Tijdens de tweede helft van de set presenteert de band nieuwer materiaal. Natuurlijk ontbreekt ook de nieuwe single Drugs niet. Vanaf de eerste seconde klinken vooral de gitaarklanken zeer aanstekelijk. Toch slaat dit nummer misschien minder aan dan bijvoorbeeld High, dat zich qua tekst sneller in het geheugen nestelt. Hoe dan ook: het publiek ontvangt zowel deze nieuwe single als het overige materiaal goed. Er ontstaat in de Kelderbar zelfs een kleine pit waarin enkele enthousiaste bezoekers tegen elkaar opbeuken.

De heren van The Black Cult spelen hun set vol enthousiasme en energie. Deze band lijkt zich dan ook bijzonder thuis te voelen op het podium. Door de titels van de nummers ontstaat al snel het vermoeden dat deze mannen al jaren een rock-'n-roll-bestaan leiden. Niet alleen spreekt Drugs boekdelen, maar ook de titels High en Meet Myself And My Drinking Problem laten weinig aan de verbeelding over. Dat maakt nieuwsgierig naar de titelkeuze van de volgende single.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen