#ESNS13: The Kik's trucje overbekend

Optreden is grappig en vermakelijk maar voor hoe lang nog

Tekst: Wymer Praamstra Foto's: Harold Zijp ,

Bijna alle Nederlandse tv-kijkers hebben The Kik wel eens gehoord. De aanstelling als huisband bij DWDD betekent automatisch het bereiken van een groot publiek. Met de charismatische Dave Von Raven en zijn partner in crime op de vocalen Arjan Spies staat het live garant voor een feestje.

GEZIEN
The Kik, Noorderslag, Kleine Zaal, 12 januari 2013

MUZIEK
Nederbeat zoals dat jaren geleden ook gemaakt werd. Natuurlijk volledig in pak en met de bijpassende ouderwetse instrumenten gespeeld. Lekker toegankelijk en nostalgisch. Droogkomische teksten over verliefdheid en een verdwaalde serieuzere passage over een Rotterdamse wielrenner.
 
PLUS
The Kik live is altijd leuk om naar de kijken. De nummers liggen lekker makkelijk in het gehoor en er valt meer dan genoeg te lachen. Dave Von Raven is waarschijnlijk geboren op een podium en zal er vermoedelijk ook wel zijn laatste grapje maken. Hitje Simone is een hoogtepunt in de set, de hele zaal zingt haar naam luidkeels mee. 
 
MIN
Je weet inmiddels wat je kan verwachten, het trucje is simpel en hoe vaker je het hoort hoe minder het wordt. The Kik is een leuke band die slim teruggrijpt op de overpopulaire Beatles muziek maar het is wel allemaal gesneden koek. Bij de rustige nummers zie je de aandacht in de zaal helemaal wegzakken.
 
CONCLUSIE
The Kik is met name door Dave von Raven live altijd leuk om naar te kijken. Ze moeten wel oppassen niet té veel een gimmick te worden en zichzelf te herhalen. 
 
CIJFER:
7