#ESNS13: De voorspelbare succesformule van DeWolff

Trio doet waar het zin in heeft: rocken!

Tekst: Anne Bouma Foto's: Donald van Tol ,

In de vijf jaar dat DeWolff de poppodia en festivals in Nederland aandoet, wordt er zowel gejuicht voor als geklaagd om de ellenlange duels tussen gitarist Pablo en Robin Piso op het Hammond orgel. De band heeft een groot repertoire aan eigen nummers, maar het zijn wel liedjes die allemaal dezelfde formule kennen. Aan die constatering verandert het trio vanavond niets.

GEZIEN
DeWolff op Noorderslag, De Oosterpoort, zaterdag om 00:15.

MUZIEK
De gebroeders Van de Poel vormen in 2007 samen met Robin Piso DeWolff en winnen een jaar later de landelijke finale van de Kunstbende. Het is direct duidelijk dat de drie jonge mannen over talent beschikken. Inmiddels heeft het trio drie albums en een EP vol volwassen, psychedelische bluesrock op zijn naam plus optredens op Pinkpop en Lowlands. Hun vroegste werk heeft veel weg van bands als Deep Purple, Cream, Led Zeppelin en Pink Floyd, terwijl ze zich op hun laatste album hebben laten inspireren door T-Rex en ‘Rome’ van Danger Mouse en Daniele Luppi.

PLUS
DeWolff is een lange rock ‘n’ roll-trip naar de jaren zestig aan het verwezenlijken. Gitarist Pablo kruipt en springt, en laat zijn gitaar gillen en kreunen. Tijdens ‘Voodoo Mademoiselle’ weet hij het publiek over te halen tot een duetje.

MIN
De volle aandacht van het publiek weten ze niet trekken, daarvoor is hun repertoire te eenvormig. ‘Rome’ mag dan een inspiratiebron vormen voor de heren, een echte een ‘liedjes-band’ zal het nooit worden.

CONCLUSIE
Het motto never change a winning concept gaat goed op voor DeWolff. Waarom zouden ze ook? Het trio zelf geniet met volle teugen. Dat DeWolff ook ditmaal niets verassends achter de hand heeft is enerzijds een teleurstelling, anderzijds voldoen ze daarmee aan alle verwachtingen.

CIJFER: 7-