KopjeK Liccen In Het Bos: perfecte afsluiter van het festivalseizoen

Met een paar honderd man genieten van de laatste zonnestralen

Tekst: Marion Bruinenberg Foto's: Niels Knelis Meijer ,

Heeft iedereen zich al weken terug overgegeven aan het koude herfst-/ winterweer, KopjeK bezoekers waanden zich afgelopen weekend weer even in zomerse sferen. Met het doorbreken van de zon gingen de jassen uit en verscheen de ene glimlach na de andere op het uitverkochte Liccen In Het Bos. De kans om te genieten van het laatste openluchtfestival dit jaar liet niemand aan zich voorbij gaan. Alhoewel, niemand? Er waren maar achthonderd kaarten en het feest was binnen vijf minuten uitverkocht...

PLUS
Los Suruba, dezelfde avond overgevlogen naar Eindhoven, brachten de Spaanse partyscene naar Groningen met underground tech-house. Hun set beslaat het gehele elektronische spectrum: van breakbeat elementen, psychedelische techno tot minimal techno classics. De avond werd afgesloten met het bekende Jaguar van DJ Rolando, waarvan iedereen nog dagenlang zal nagenieten.

Naast de muziek heeft ook de fijne, ongedwongen sfeer bijgedragen aan een geslaagd festival. Iedereen is een uitbundige en gek geklede versie van zichzelf en niemand wordt vreemd aangekeken. Het motto is immers LIC, wat staat voor: Like I Care. Daarnaast krijgt het geheel door de lichtinstallatie, zowel op het podium als daaromheen, iets magisch: dansen op een open veld omringd door paarsgroene bomen en een volle maan die door de wolken heen schijnt.

MIN
Er werden enige nummers later op de avond gedraaid die al eerder aan bod waren gekomen. Misschien beter om de volgende keer de sets beter op elkaar af te stemmen. Aan de andere kant: het zijn lekkere tracks en niemand leek het een probleem te vinden om deze vaker op een dag te horen.

CONCLUSIE
Met een hoofd vol schmink in je tijger-, pinkpanter- of B100-kostuum dansen tot je erbij neervalt, om vervolgens weer op te staan en rond te rennen met je katapult, indianentooi, waterpistooltje of bellenblaas. Zaterdag voelde iedereen zich weer even helemaal kind. Lekker samen buiten spelen, volgend jaar weer!