The Asteroids Galaxy Tour: voor een vrolijke energie-boost The Asteroids Galaxy Tour: voor een vrolijke energie-boost

Prikkelende avond in De Oosterpoort

, Tekst: Ingrid de Vries

The Asteroids Galaxy Tour: voor een vrolijke energie-boost

Prikkelende avond in De Oosterpoort

Tekst: Ingrid de Vries ,

Bij de naam The Asteroids Galaxy Tour gaat misschien niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. Toch is de muziek van deze Deense Indiepopband erg bekend, bijvoorbeeld van reclamespots. Momenteel komt het aanstekelijke nummer The Golden Age langs in de reclame van een bekend biermerk. The Asteroids Galaxy Tour stond meerdere keren op een Gronings podium, zoals afgelopen januari op Eurosonic Air. Vanavond ligt de temperatuur in De Oosterpoort een stuk hoger.

Voorprogramma Color Ones lijkt niet zenuwachtig te worden van de aanblik van een uitverkochte zaal. Deze Utrechtse band laat zich inspireren door Phoenix, Vampire Weekend, Coldplay en 2Pac. Er wordt niets aan het toeval overgelaten, zelfs over het dwarsfluit-geluid dat uit het keyboard voortkomt, lijkt te zijn nagedacht. Het optreden maakt een strakke indruk. De bandleden komen energiek over. Het publiek reageert enthousiast, maar gaat nog niet helemaal los. Wellicht heeft het ermee te maken dat er een vrij korte set wordt gespeeld.

 

Daarna moet het publiek een tijd wachten voor de hoofdact op het podium springt, maar dan zijn zangeres Mette Lindberg en haar mannen er ook helemaal klaar voor. The Asteroids Galaxy Tour prikkelt de zintuigen; het publiek wordt getrakteerd op een schouwspel van roze en geel licht. Ook het keyboard is gedurende het optreden fel verlicht.Twee blazers brengen harde, vrolijke geluiden voort. Frontvrouw Mette Lindberg komt op in een gouden jasje, felrood pak en een gouden centuur. Even is het alsof de jaren tachtig herleven.

 

De muziek van The Asteroids Galaxy Tour klinkt overigens lekker tijdloos. De energie spat ervan af. Mette Lindberg zingt op alle toonhoogtes zonder de kracht in haar stem te verliezen. Het enthousiasme van de band werpt zijn vruchten af en steeds meer mensen gooien hun haren los. Er worden zowel nummers van debuut album Fruit neergezet als songs van het nieuwe album Out Of Frequency. Het recentere nummer Heart Attack wordt erg enthousiast onthaald. Toch maakt de band over het algemeen de meeste indruk met de oudere nummers zoals: Around The Bend en The Sun Ain't Shining No More.

 

Als de meeste hits gespeeld zijn, laat de band minder variatie zien en daalt het energie-niveau in de zaal. Dat wordt tijdens de toegift ruimschoots goedgemaakt als The Golden Age ten gehore wordt gebracht. Dit nummer is The Asteroids Galaxy Tour op het lijf geschreven en het publiek zingt uit volle borst mee: “Sing it out loud and let yourself free!” Zo gaat iedereen met een lach op het gezicht naar huis. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen