J Devil zet Simplon op zijn kop J Devil zet Simplon op zijn kop

Last minute optreden snel uitverkocht

, Tekst en foto's: André Eggens

J Devil zet Simplon op zijn kop

Last minute optreden snel uitverkocht

Tekst en foto's: André Eggens ,

J Devil (de zanger van Korn) verbleef een aantal dagen in Groningen als gast van Noisia en dus leek het ze een goed idee om een feestje te organiseren waar hij zijn kunsten als dj kon vertonen. Gelukkig was er ruimte in Simplon en lukte het ook nog om het feestje in een dag uit te verkopen. Een buitenkansje voor het Groningse publiek om de man in een kleine club aan het werk te zien.

Een volle bak, een echt dranghek voor het podium en iemand van de beveiliging die op het podium een oogje in het zeil houdt. Jawel, we hebben te maken met een rockster. Ook al liggen de hoogtijdagen van Korn al een aantal jaren achter ons, ze trekken nog altijd volle zalen. Zo ook J Devil, zoals de man zich noemt wanneer hij de dj uithangt. En toegegeven, hij snapt wel hoe het moet. Zwarte contactlenzen, zwarte tanden en af en toe wat in een microfoon lopen te brullen. Het publiek krijgt waar het voor is gekomen.

De set zelf komt wat moeilijk op gang, maar aan het einde heeft hij de zaal op zijn hand. House, drum'n'bass, dubstep, breaks, alles komt voorbij. Zelfs zijn eigen werk en dat klinkt niet verkeerd. Hij heeft er overduidelijk lol in en zegt dat hij zeker nog een keer terugkomt. We zullen hem er aan houden.

Na J Devil mag Downlink het feestje afmaken. Deze Canadese dj staat er om bekend dat hij niet al te zachtzinnig te werk gaat. Daar merk je aan het begin van de set niet veel van. Het duurt echter niet lang of het is beuken geblazen en de hele zaal gaat los. Er is weer een stevige moshpit en uiteraard springen de blote basten alweer door de lucht. Het is niet louter dubstep wat Downlink draait, maar het vormt wel de basis. Gelukkig is het niet alleen rammen, maar weet hij een mooie set op te bouwen. Zeker een dj om in de gaten te houden.

Na deze set staan er nog wat lokale helden te draaien, maar het is mooi geweest; donderdag is en blijft gewoon doordeweek. Een mooi einde van een vet feestje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen