Stevig staaltje Groningse muziek in Vera Stevig staaltje Groningse muziek in Vera

10-inch release presentatie van Svetkoff Lamps

, Harold Zijp

Stevig staaltje Groningse muziek in Vera

10-inch release presentatie van Svetkoff Lamps

Harold Zijp ,

Tegenwoordig brengen veel indie bands hun nieuwste releases alleen nog maar uit op vinyl. Het Groningse Svetkoff Lamps doet er nog een schepje bovenop door haar eerste release dan ook maar meteen op het nog zeldzamere 10-inch formaat uit te brengen. Groningse bands Whipster en Vox Von Braun en het Zuid-Hollandse Space Siren verzorgen het voorprogramma van deze mooie muzikale avond in Vera.

 Het is nog rustig in de zaal als Vox Von Braun het podium betreedt. Dat ondertussen een adapter moet worden vervangen brengt de band niet van de wijs en ze spelen gewoon lekker door. Hun combinatie van noise, powerpop en een vleug shoegaze is een relatief rustige beginner voor de avond.

De zaal is al aardig vol als het de beurt is aan Whipster. Drummer Marinus de Lange van Svetkoff Lamps speelde ooit nog in Whipster. Tegenwoordig zit Jan Willem Onnink achter de drums van deze indrukwekkende Groningse band. Met hun kenmerkende zwaarmoedige gitaarmuziek hypnotiseren ze het aanwezige publiek.

Dan is het eindelijk tijd voor Svetkoff Lamps om hun nieuwe plaat Meshes ten gehore te brengen. De sfeer van de muziek is duister en zelfs een beetje mysterieus. De strakke drumpartijen en het onharmonieuze gitaarspel doen denken aan de sound van Sonic Youth. Of de nummers op vinyl net zo magisch klinken als in Vera is nog maar de vraag, maar het formaat waarop Meshes is uitbracht zal er zeker aan bijdragen.

Space Siren, dat eveneens als Vox Von Braun, getekend heeft bij het Groningse label Subroutine, zal binnenkort ook hun debuutplaat uitbrengen. Gwendolien Douglas, ook wel bekend van AC Berkheimer verzorgt de zang en samen met de overige bandleden brengt ze pakkende shoegaze. Een mooi sluitstuk op een geslaagde avond indierock en noise.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen