ESNS12: Bonte avond met Homegrown hiphop-talenten ESNS12: Bonte avond met Homegrown hiphop-talenten

"Mag ik nog een keer die handjes in de lucht?"

, Tekst: Sander Nieuwenhuijsen Foto's: André Eggens

ESNS12: Bonte avond met Homegrown hiphop-talenten

"Mag ik nog een keer die handjes in de lucht?"

Tekst: Sander Nieuwenhuijsen Foto's: André Eggens ,

In 2011 selecteerde het Muziek Centrum Nederland in samenwerking met Top Notch,3VOOR12, Buma Rotterdam Beats, FunX en State Magazine onder de noemer ‘Homegrown’ zeven talentvolle (en destijds ongetekende) Nederlandse hiphop-acts. Op Noorderslag sluiten ze samen het project af in een anderhalf uur durende showcase.

CONCERT
Homegrown, Binnenzaal Oosterpoort, Noorderslag, 14 januari 2012

MUZIEK
Een breed scala aan hiphop van Nederlandse bodem. Van scherpe weldoordachte teksten tot simpel schreeuwen en feesten. Om precies te zijn van Ojajoh?!, Per.Verz, Ome Omar, Freez, Kroons, Mr. Polska en tot slot De Kraaien.

PLUS
Met veel humor en zelfrelativering laten de mannen van Homegrown zien dat ze hun plek op Noorderslag dik verdienen. Hoogtepunten zijn Fakkelteitgroepslid Freez (met Sticks die zich bescheiden opstelt op de achtergrond), Ome Omar en Mr. Polska. En gimmick of niet, De Kraaien zetten aan het eind de zaal nog even vermakelijk en effectief de zaal op de kop met hun kostuums, maskers, confetti, stripper en zelfs een eigen biertap op het podium.

MIN
Het geheel heeft een vrij hoog ‘bonte avond’ schoolreisjes-gehalte. Iedereen drie a vier nummers en daarna weer knullig rommelen met apparatuur, waardoor de aankondigingen ongemakkelijk lang worden. En dat dik anderhalf uur achter elkaar is dan erg lang. Als de handen voor tiende keer die avond in de lucht moeten is het niet gek dat de reactie uit het publiek matig is. Jammer dat er binnen het project geen samenwerkingen zijn ontstaan, de enige bindende factor tussen de zeven acts was nu het labeltje ‘Homegrown’ wat ze opgeplakt hebben gekregen.

CONCLUSIE
Na anderhalf uur in de Binnenzaal blijkt dat er alle reden is om optimistisch te zijn over de toekomst van de Nederlandse hiphop.

CIJFER
7,5 (gemiddelde)

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen