ESNS12: Gerhardt brengt weinig teweeg ESNS12: Gerhardt brengt weinig teweeg

Kabbelend de avond openen

, Tekst: Sander Nieuwenhuijsen

ESNS12: Gerhardt brengt weinig teweeg

Kabbelend de avond openen

Tekst: Sander Nieuwenhuijsen ,

Na het uitbrengen van mini-album All Is There volgde een goed jaar voor Gerhardt in 2011. Hollandse Nieuwe, 3FM Serious Talent en veel live optredens. Nu alleen nog even Noorderslag inkoppen toch?

CONCERT
Gerhardt, Binnenzaal Oosterpoort, Noorderslag, 14 januari 2012

MUZIEK
Ontspannen ‘niets aan de hand’ popmuziek, gebracht door bekwame muzikanten onder leiding van Gerhardt Heusinkveld (voorheen toetsenist in Beans & Fatback).

PLUS
Zijn liedjes en stem liggen lekker in het gehoor. Gerhardt brengt ze met een glimlach en je kan er muzikaal geen buil aan vallen. Het publiek wat de moeite neemt om even te blijven luisteren zal dat zeker niet zijn ontgaan. Prima voor de achtergrond en ook in de doorsnee koffiezaak of woonkamer zal de muziek het goed doen.

MIN
Jas in de garderobe: check. Muntjes: check. Waar gaan we beginnen? Oh wacht.. hier staat ook al iemand te spelen. Gerhardt begint als allereerste act op Noorderslag al om kwart voor acht in de hal naast de grote zaal. Dan helpt de rustige kabbelende muziek niet echt mee om de aandacht te krijgen. Heusinkveld doet halverwege nog een vergeefse poging het enthousiasme op te krikken. Maar het zijn niet alleen de omstandigheden die tegenwerken. Op zijn plaat werd hij bijgestaan door de muzikanten van Triggerfinger en bij zijn albumpresentatie omringde hij zich met muzikale vrienden als Case Mayfield en Ottoboy. Op Noorderslag speelt hij echter met een tamelijk anonieme band, terwijl er toch genoeg muzikanten op het festival rondlopen die het optreden naar een hoger en dynamischer niveau hadden kunnen tillen.

CONCLUSIE
Gerhardt had op Noorderslag flink kunnen uitpakken met een dynamische show, met de juiste mensen heeft hij dat namelijk zeker in zich. Hij koos echter voor een veiliger, maar saaie vorm. Jammer, want je gunt hem meer.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen