Geen kaartje, toch een feestje Geen kaartje, toch een feestje

Veel gratis concerten tijdens Eurosonic/Noorderslag

, Tekst: Wymer Praamstra

Geen kaartje, toch een feestje

Veel gratis concerten tijdens Eurosonic/Noorderslag

Tekst: Wymer Praamstra ,

Te laat geweest met het aanschaffen van een kaartje? Ook dan is er in de stad meer dan genoeg te zien en te horen. De gratis alternatieven tijdens Eurosonic zijn niet meer op één hand te tellen. Een kort overzicht van wat te doen zonder ticket.

Eurosonic Air
Dit officiële onderdeel van Eurosonic is gratis te bezoeken op donderdag en vrijdag vanaf acht uur op de Grote Markt. Grote namen die de café’s en kroegen van Groningen al lang ontgroeid zijn spelen hier. Wat te denken van Selah Sue, The Asteroid Galaxy Tour en De Jeugd Van Tegenwoordig. Volledige info is hier te vinden.

Grunnsonic
Elf Groninger bands krijgen de kans om zich in de picture te spelen bij dit dochterfestival van Eurosonic, in samenwerking met POPgroningen. In Café Koster in het Hoogstraatje spelen op donderdag en vrijdag onder andere Fenn, Kin, Reverse Cowgirls en Earth Control. Op dezelfde dagen kun je aan het Gedempte Zuiderdiep bij Café Buckshot onder meer Audio Adam en Maus zien. Volledige timetable hier.
 

Altersonic
Een inmiddels vaste waarde qua gratis festivals tijdens Eurosonic is Altersonic, wat Pruim City als hoofdkwartier heeft. Iets kleinere en onbekendere bandjes dan het hoofdfestival, dus er valt voor de avonturier des te meer te ontdekken. Headliner dit jaar is The Phantom Four & the Arguido, maar het Belgische kwartet aan bands The Rott Childs, Little Trouble Kids, Manngold en de toppers in wording Kapitan Korsakov zijn niet te missen voor liefhebbers van erg noisy, over-energieke rock. Meer info

 

Coffee Company/Plato
Wie donderdag, vrijdag en zaterdag de hele dag niks uit te voeren heeft kan terecht in de Plato en de buren van de Coffee Company. Bijna 50 acts komen gratis een vaak akoestisch voorproefje spelen van hun show ’s avonds op Eurosonic of Noorderslag. Roosbeef, Veronica Falls en James Vincent McMorrow zijn slechts enkele van de toppers. Timetable.
 

Subroutine & Lepel Care
O’Cealleighs en De Kult zijn de cafe’s waar Subroutine en Lepel ‘hun’ bands etaleren. Een goede mix van talent uit Groningen, zoals Wolvon en Vox Von Braun en een paar van de beste bands uit de stal van Subroutine, zoals New YX en S As In Assassins. Vooral voor de wat hippere, nieuwe muziek en potentiële culthelden moet je hier zijn. Meer info.
 

A Rocketride To Grunnsonic
De nieuwe Nachtburgemeester van Groningen Chris Garrit staat aan de basis van dit zeer uitgebreide gratis festival. Voornamelijk Groninger bands en artiesten presenteren zich van woensdag tot en met zaterdag door de hele stad. Maar naast rock, indie en singer-songwriter is er ook een dubstepavond in de Vespro en verschillende techno/minimal artiesten in Pand 48. Onder andere Eins Zwei Orchestra, Kicks For Hot Lips, Mr. Wallace en Sebastian Davidson zijn te zien. Volledige line-up en timetable.
 

Subbacultcha/Samling/Wham!Wham! Day-party
Ook dit feestje is inmidels een jaarlijks terugkerend, succesvol, gratis feestje. Op de zaterdag van Noorderslag kun je ’s middags al in de stemming komen in Gallery Sign. Subbacultcha organiseert samen met het frisse, nieuwe label Samling en Wham! Wham! een feestje dat al om een uur ’s middags begint en tot het begin van de avond doorgaat. Onder andere Eurosonic bands Pinkonuizu en A Classic Education komen spelen, net als Nederlandse talenten als LUIK, Woud en Hospital Bombers. Meer info.
 

Wishfulmusic + Galerie With Tsjalling
Een kleinschaliger concert, maar daardoor juist de moeite waard, zal plaatsvinden in Galerij With Tsjalling op zaterdag vanaf drie uur. Lost Bear, Mary Had A Little Band en Spilt Milk komen spelen. Gratis toegang en bier voor weinig: gaan dus. Meer info.
 

De verschrikkelijk ongelukkige, unofficial Eurosonic Afterparty
Dj-team Vinnie, Donnie en Sjakie hosten in de beruchte Blauwe Engel op vrijdagnacht een onofficiële afterparty. Onder andere Gnucci Banana en Sandeman komen optreden, dus voor wie de kots- en urinelucht weet te verdragen is een fantastische nacht gegarandeerd. Meer info.
 

Release party De Culture Club
Bij deze release party van het boek De Culture Club, over de relatie tussen moderne kunst, filosofie en popcultuur, treden tevens een flinke rits bands op. Op vrijdagmiddag staan in Galerie Sign onder meer BlackboxRed en Bebe Fang. Meer info.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen