Blood Red Shoes dreigt in rook op te gaan tijdens concert Blood Red Shoes dreigt in rook op te gaan tijdens concert

Britse band in uitverkocht Vera

, Tekst: Charlotte Akerboom

Blood Red Shoes dreigt in rook op te gaan tijdens concert

Britse band in uitverkocht Vera

Tekst: Charlotte Akerboom ,

Blood Red Shoes brak in 2008 door met hun album Box Of Secrets. In 2010 volgde het album Fire Like This. Hun derde album In Time To Voices kwam vorige maand uit. Dit album is anders dan wij kennen van de Britse indierockers, met meer melodie en minder beats per minuut. Hoe zal dit uitpakken tijdens het uitverkochte concert in Vera?

De avond wordt geopend door Wallace Vanborn. Het is duidelijk waarom deze Belgische band is uitgekozen als voorprogramma van Blood Red Shoes, ze kunnen raggen! De band doet wat een voorprogramma moet doen, het publiek goed opwarmen voor de hoofdact.

Dan is het tijd voor Blood Red Shoes, een tweemansband die veel geluid kan produceren met slechts een elektrische gitaar (bespeeld door de sexy Laura-Mary Carter) en drums (bespeeld door Steven Ansell). Blood Red Shoes knalt de avond in met twee oude nummers: It´s Getting Boring By The Sea en Don´t Ask. Met Cold spelen ze het eerste nummer van hun nieuwe album.

Na een paar nummers is de band wel erg in nevelen gehuld. De rookmachine lijkt overuren te draaien. Ansell merkt op: “So much smoke, I think I'm on fire or something. Can you please turn the smoke off?” Hij vraag ook waarom er niemand aan het dansen is. Na deze opmerking lijkt het publiek pas echt wakker te worden. Het publiek springt, er is een pit en er worden zelfs een paar crowdsurfers gesignaleerd.

Nieuwe nummers worden afgewisseld met oud werk en dat is maar goed ook, want de nummers van het nieuwe album hebben een lager tempo en lenen zich daarom minder goed om echt los te gaan. Daarbij komt dat het nieuwe album nog zo vers is dat de nummers nog niet bekend zijn, en ook om die reden zorgt voor minder respons van het publiek. Maar de band realiseert zich dat ook; ze begrijpt goed dat het publiek niet tevreden kan worden gehouden met alleen nieuwe nummers en daarom wordt oud werk met nieuw werk afgewisseld.

I Wish I Was Someone Better dient als pompende afsluiter van de avond. Maar de band komt natuurlijk terug voor een toegift. Deze toegift eindigt met het hardste nummer van het nieuwe album Je Me Perds. En zo knalt Blood Red Shoes even hard de avond uit als ze de avond zijn begonnen. De drummer springt na afloop direct in het publiek en laat zich naar de achterkant van de zaal crowdsurfen. Later op de avond blijkt de band ook nog dj-kwaliteiten te bezitten, ze draaien niet onverdienstelijk plaatjes op de swing-avond en hebben daar overduidelijk plezier in. Een mooi einde van een energieke avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen