Eurosonic Noorderslag komt er weer aan, en dit jaar mogen we voor het eerst in jaren weer fysiek losgaan op alle bandjes die hier naam komen maken! Het programma zit barstensvol met goede muziek en het liefste wil je natuurlijk overal heen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Deze zeven Nederlandse acts mag je absoluut niet missen.

Personal Trainer

Deze rockband uit Amsterdam blijft verrassen, met diverse geluiden en levendige live shows, waarbij de muzikanten wisselen. ‘Zo houden we het spannend’, aldus frontman Willem (NPO3FM), en spannend is het zeker: Personal Trainer is één van de meest energieke en buitengewone indie-rock bands uit Nederland. Ze produceren goed georkestreerde muzikale chaos met super veel positieve energie, en zo knallen ze met een optreden dat niet alleen leuk is, maar ook nog eens goed in elkaar zit. Een ervaring die je zeker niet mag missen!

Vrijdag 20 JAN – Huize Maas (Main) – 22:15-23:00

Zaterdag 21 JAN – Oosterpoort (Foyer grote zaal) – 23:45-00:30

Goldkimono

Deze producer/singer-songwriter laat zich niet in één genre vangen. Hij mixt er liever een heleboel tot er iets ontstaat: een energie, een gevoel, een heerlijke hippie/feel-good vibe. Het leidt tot een soort pop/hiphop, met invloeden van elektronische muziek, reggae en indie. Het is dansbaar, het is gevoelig, het is funky en het is vooral super relaxed. Waan je in de zon, voel de wind in je haren en geniet van Goldkimono

Donderdag 19 JAN – Huize Maas (Main) – 23:45-00:30

Tramhaus

Deze postpunk sensatie uit Rotterdam brengt gegarandeerd een onvoorstelbare lading aan energie en verwoesting het podium op. Tramhaus sleept je mee in pure waanzin met hun superstrakke en wilde liveshows, waarna menig publiek druipt van het zweet. De muziek lijkt voort te komen uit frustratie en opwinding die het publiek in gespuwd wordt, wat leidt tot keiharde, hypnotiserende en heupen-schuddende punk à la Viagra Boys.  

Donderdag 19 JAN - Platosonic (Plato) - 17:50-18:10

(Donderdag op) Vrijdag 20 JAN – VERA – 01:15-02:00

Loupe

Loupe zorgt voor dromerige, speelse indiepop, waarin je wordt meegenomen in overpeinzingen over het dagelijkse leven. Laat je betoveren door de engelachtige stem van Julia, begeleid door een stevig fundament van bas, drum en gitaar. Een melancholische ondertoon en een hele lading kwetsbaarheid, gekleed in een heerlijk dansbaar jasje, om diep in weg te duiken.

Woensdag 18 JAN – Werkman College – 21:50-22:35

Temple Fang

Temple Fang heeft niet alleen een enorme live-reputatie in Nederland, ook in het buitenland weten ze steeds meer zieltjes te werven met hun geestverruimende rock. Dit vierkoppige monster schept oorverdovende muziek: trippy, groovy, spacey… Één ding is zeker, je wordt helemaal in het hier-en-nu getrokken. Hevige, extatische geluiden waar je alleen maar van hoeft te genieten. Laat het lekker over je heen komen!   

Vrijdag 20 JAN  - Mutua Fides - 23:45-00:30

Babs

Funky, vrolijk en toch tegendraads. Babs weet met haar unieke geluid tegen alle heilige huisjes aan te trappen. In haar teksten stelt ze zaken als gender, seksualiteit en stereotypen aan de kaak. Afgelopen jaar maakte ze furore tijdens de Popronde en wist ze al veel harten voor zich te winnen. Flikt ze dit ook op Noorderslag? 

Vrijdag 21 JAN | Oosterpoort (Foyer Grote Zaal) | 19:15-20:15

Marathon

Een show van Marathon is gegarandeerd knallen. Tot nu toe hebben ze elke zaal op zijn kop weten te zetten. Stilstaan is geen optie. Het nieuwe project met o.a. Kay Koopmans heeft Nederland in een jaar weten te veroveren, en dat met nog maar één single. Een fan van shoegaze en post-punk? Dan kan je deze groep echt niet missen. 

Zaterdag 21 JAN | Platsosonic (Plato) | 15:20-15:40

Zaterdag 21 JAN | Oosterpoort (Marathon) | 23:00-23:45

 

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non–profit festival voor opkomende Europese acts. Van 18 tot en met 21 januari treden er op 40 verschillende locaties in Groningen artiesten op.