Deze koningsdag was het weer zo ver. The King’s Garage Sale in de Vera kon weer los. Wie aan het begin van de middag eindelijk de kater heeft overwonnen kon gratis in de Vera genieten van vier bandjes in de grote zaal, ditmaal de Wyld Gooms, Scatterbrains, Santa Fé en The Monroes. Voor wie dit allemaal iets teveel gitaargeweld vindt kan terecht in de Kelderbar bij Koning Dub, waar lekkere reggae gedraaid wordt.

The Monroes & Santa Fé

14:00 The Monroes

Er is voor iedereen wat wils deze koningsdag in de Vera. Waar in de grote zaal de middag wordt geopend door The Monroes, klinken vanuit de kelderbar ook om 14:00 al verleidelijke Jamaicaanse klanken. The Monroes, maken niet alleen garagerock, maar ook goede popsongs gedrenkt in surf, Garage en Americana. Het is een welkom begin van de dag, die voor velen nog maar net is begonnen met de nodige hoofdpijn van de avond ervoor.

15.00 Santa Fé

Dan is het de beurt aan Santa Fé om hun garagerock en psychedelische pop ten gehore te brengen. Waar de band eerder bijna een vaste plek had op het podium van de Vera, speelden ze de afgelopen 4 jaar geen enkele show. Santa Fé leek voorbij, maar ze bewijzen deze middag in de Vera het tegendeel. Gewapend met een roze hoed zingt Ben Wennekers de grote zaal van de Vera vol terwijl beneden in de kelderbar het ook steeds voller en gezelliger wordt.

Santa Fe

DJ Steely Roundbeat

Scatterbrains & Wyld Gooms

16.00 Scatterbrains

Dan is het tijd voor nog meer lokale pracht wanneer Scatterbrains om 4 uur het podium betreedt. Deze Groningse band met onder andere leden van Krontjong Devils heeft duidelijk inspiratie gehaald uit bands als The Ramones of The Clash. Dit zijn grote namen en dus grote schoenen om te vullen, maar Scatterbrains is gekomen om te slopen. Met drie man sterk en een sound om u tegen te zeggen krijgt de band het publiek gelijk in beweging. Rauwe klanken voor rauwdouwers. De vier zit in de klok, dus met vers pils in de hand is het dubbel zo hard genieten.


17.00 Wyld Gooms

Dan last but not least is het tijd voor de Amerikaanse band Wyld Gooms. Een inmiddels dampende grote zaal is tot de nok toe gevuld wanneer de Wyld Gooms hun gitaren laten ronken. De muziek wordt gekenmerkt door uptempo gitaarriffs, een droog drumgeluid en een heerlijk orgel. De Wyld Gooms zijn luid, agressief en in your face en daarom de perfecte afsluiter van deze King's Garage Sale. Een ouderwets gezellige editie, waar een gemêleerd publiek van zowel koters met koptelefoons als doorgewinterd Vera publiek zich laat onderdompelen in ongedwongen anarchisme.

The Wyld Gooms

Scatterbrains