Begin mei maakte de organisatie van Popronde de selectie voor het komende jaar bekend. Zes Groningers horen bij deze 'lucky few'. De komende weken spreken we met de Groningse delegatie van dit jaar. We trappen af met singer-songwriter Lisa Ploeger. Ze vertelt over het moment dat ze het nieuws te horen kreeg, haar plannen voor de zomer en de EP die ze dit jaar gaat uitbrengen.

Lisa, je bent geselecteerd voor Popronde dit jaar, gefeliciteerd!

“Dankjewel!”

Hoe was het moment toen je dat hoorde?

“Ja dat was wel grappig! Ik volgde de bekendmakingen via Instagram, maar toen het half twaalf was en mijn naam nog steeds niet voorbij was gekomen, gaf ik het al een beetje op. Terwijl ik me klaar maakte om naar bed te gaan zei ik tegen mijn vriend: ‘Misschien moet ik het volgend jaar maar weer proberen.’ Lekker dramatisch in ieder geval! Toen werd ik toch genoemd in de laatste post op Instagram, en dat was echt een enorme ontlading. Ik ging heel hard springen en ik was heel blij. Dus ja, dat was wel echt heel fantastisch!” 

Ja dat kan ik me voorstellen! Heb je het nog gevierd daarna?

“Ik heb het de dag erna gevierd met taart, en ook heel veel felicitaties op Instagram en Facebook gehad. Dus ja, ik heb het zeker goed kunnen vieren!

Klinkt goed! Ik zag ook op Instagram dat je een liedje hebt geschreven over de oorlog in Oekraïne.

“Ja dat klopt. Ook al zit je er zelf ver van af, het komt soms toch dichtbij. Een andere artiest binnen het management waar ik werk heeft ouders die uit Oekraïne komen. Zij vertelt af en toe hoe het er daar aan toe gaat en hoe het met haar familie is. Dat doet dan zeker iets met je, en het voelde goed om dat van me af te schrijven en er op deze manier mee om te gaan.” 

Heb je deze zomer nog optredens gepland staan?

“Ik heb nu vooral optredens gepland in mei en augustus. Aangezien ik bijna klaar ben met mijn studie ben ik van plan daarna hard door te pakken in de muziek. Ik ben nu een half jaar bezig met een band om de live versies van mijn nummers te perfectioneren, zodat er deze zomer een goed en strak optreden staat. Hopelijk wordt het dus een mooie zomer vol met optredens! Daarna wil ik me natuurlijk voorbereiden op Popronde.

In het vorige interview met jou vertelde je al wat meer over de EP die je dit jaar gaat uitbrengen, kan je nog een tipje van de sluier oplichten? 

“De eerste single Waves is al uit, en na mijn afstuderen ga ik me compleet focussen op het uitbrengen van de andere liedjes. Daarnaast komt heel waarschijnlijk de volgende single op 1 juli uit!”

Heb je al een idee wanneer de rest van de EP uitkomt?

“Het plan is nu dat ik de derde single eind augustus uitbreng, en de gehele EP, in totaal vijf nummers, rond oktober!” 

En zijn er mensen in de Nederlands muziek industrie die jou inspireren?

“Naast Waylon vind ik de zanger van DI-RECT heel gaaf, Marcel Veenendaal. Ik vind het heel cool hoe hij zo op gaat in de muziek die hij zingt, en de nummers die hij met de band schrijft raken me altijd wel. En Ilse de Lange vind ik natuurlijk ook heel leuk.”