Solo-artieste CYNN maakt met drumpads, loopstations, synthesizergeluiden en gitaareffecten dromerige, downtempo popmuziek. In 2019 verscheen haar eerste single More Than I Can, later dat jaar ook de single Not Forever, dat door ons werd gekozen tot beste nummer van dat jaar. In 2020 verscheen eerst de single Insomnia, daarna ook de EP Clarified met twee nieuwe tracks erop. En ook dit jaar is het weer raak. Binnenkort verschijnt de nieuwe single On the Run, waarop CYNN een rijper geluid laat horen.

Een stap vooruit

Waar de zang in CYNN’s eerdere muziek op de voorgrond aanwezig was en wat lijzig klonk, ligt de focus op de nieuwe single On the Run vooral op de muziek. Dit is een stap vooruit, want de hoewel de muziek even serieus klinkt als eerst en direct herkenbaar is als CYNN, is de melodie een stuk pakkender. Het liedje past goed in de eighties, heeft een spannende opbouw, en blijft dit keer meteen hangen. De schallende stem van Cynthia is nu meer verweven in de muziek, waardoor het geheel beter in balans is.

Op de vlucht

De single gaat over het op de vlucht zijn voor rusteloze gevoelens en over de belangrijke rol die iemand speelt als je je verloren voelt. Hoewel de single deze maand pas verschijnt speelde ze het liedje vorig jaar al op de online editie van het Bevrijdingsfestival. In de YouTube-video is goed te zien hoe de elektronische omgeving in elkaar zit en welke rollen er zijn weggelegd voor de drumcomputer, gitaren en cynnthesizer. Dat CYNN een onewomanact is hoor je op On the Run niet meer terug en dat zit ‘m in de volwassenheid en de kwaliteit van het nummer. Het is dus te hopen dat CYNN deze muzikale trend voortzet, want dan kunnen we nog veel moois van haar verwachten.