Gitaar spelen, zingen, teksten schrijven: CYNN doet het allemaal. Met haar dromerige teksten en gevoelige melodieën neemt ze de luisteraar mee op reis.

De debuut EP Clarified van CYNN bestaat uit vijf nummers met een goede opbouw en strakke gitaarlijnen. De sound, die neigt naar een mix van The XX en Daughter, is een fris, nieuw geluid van Groningse bodem. Het eerste nummer, Not Forever, dat in 2019 uit werd gebracht, werd al eerder door ons bestempeld als het beste nummer van dat jaar. Dan volgt Insomnia, een nummer dat al eerder dit jaar uitkwam als single. Het nummer begint met een meeslepende drum en een dromerige gitaarlijn. Dan wordt het weer ingetogen en klein. Dat lijkt CYNN heel goed te kunnen: een balans vinden tussen catchy melodieën, zonder het persoonlijke randje te verliezen. Daarnaast zijn de teksten eerlijk en rauw. Dit valt met name op tijdens de nummers Alone en More Than I Can

De hele EP voelt ingetogen en persoonlijk, alsof CYNN je de verhalen in vertrouwen vertelt. De plaat zelf is bijna helemaal doorzichtig, wat de fragiele ondertoon van de EP nog eens benadrukt. Het is een sterk contrast met de harde, donkere cover art voor de EP, die gemaakt is door Merijn Jansen. Dit is niet de eerste keer dat Jansen cover art maakte voor CYNN. Ook de cover art voor de single Insomnia is gemaakt door Jansen.

Als je besluit om de EP aan te zetten, verwacht dan geen gekke, experimentele geluiden. Clarified zit namelijk vol met het herkenbare, sterke geluid waar de getalendeerde singer-songwriter CYNN bekend om staat.