Met behulp van een loop station, strakke gitaarlijnen en meeslepende teksten weet Cynthia Weiss, oftewel CYNN, het publiek in te pakken.

Stilte voor de storm

Het intieme Lola is het decor voor de release show van de eerste EP van CYNN, genaamd Clarified. Het is de eerste avond van de tweedaagse EP-release. Het publiek bestaat door de coronamaatregelen uit dertig man, wat zorgt voor een knusse, ingetogen sfeer. Voor de show begint, loopt CYNN nog door het publiek om een praatje met iedereen te kunnen maken. Dan begint de show. 

 

De plaat

De nummers volgen een herhalende structuur: de gitaar sleept zich voort, de zangpartij is breekbaar en dan valt de drum in, om de luisteraar weer wakker te schudden. De zaal is stil en laat zich meeslepen door de nummers, die neigen naar een mix van indieband The XX, folkband Daughter en singer-songwriter Cat Power. 

Tussen de nummers door maakt CYNN grapjes en laat ze vol trots de plaat aan het publiek zien. De strakke cover is gemaakt door kunstenaar Merijn Jansen. De cover is donker, origineel en scherp. De plaat zelf is doorschijnend, wat volgens CYNN terugslaat op de titel Clarified. Het toont transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid. Dit is toepasbaar op haar muziek, die door haar persoonlijke, emotionele teksten geen doekjes om zich laat winden. 

CYNN - Lola

Indrukwekkende show

De conclusie van de avond luidt: als je eerder genoten hebt van het geluid van CYNN, dan zal Clarified je zeker bevallen. Het laatste nummer dat wordt gespeeld is Not Forever. Er is nauwelijks verschil te horen met de opname. Het is een perfecte afsluiter voor de release show en het nummer herinnert je eraan dat er een reden is dat het in 2019 uit werd geroepen tot beste nummer van Groningse bodem. 

Dat meer mensen nieuwsgierig zijn naar het nieuwe werk van de one-woman-act is dan ook geen verrassing. Beide avonden in Lola zijn namelijk uitverkocht. CYNN zegt zelf grappend over het succes van de EP-release: “ik zou zeggen: kom morgen gezellig ook, maar dat kan helaas niet."

 

Op 25 september is de nieuwe EP van CYNN uitgekomen, genaamd Clarified.