Festival Hongerige Wolf streeft ernaar om ieder jaar een aantal talentvolle acts een podium te bieden. Het festival weet vaak de meest bijzondere acts te vinden en naar het Oost-Groningse dorp te brengen. Dat was ook dit jaar het geval. We lichten een drietal van deze acts uit, waaronder een Italiaanse ska-band, een rappende beatboxer en een Nederlandse dj die Afrikaanse hitjes draait.

The Magnetics

The Magnetics is een band uit Milaan die in 2017 werd opgericht. De muziek van de groep is een mengelmoes van verschillende Jamaicaanse invloeden, waaronder ska, rocksteady en reggae. Oftewel: een Italiaanse band die Jamaicaanse muziek maakt en komt optreden in een dorpje in Oost-Groningen. Veel eigenaardiger gaat het niet worden. Het optreden van The Magnetics op Festival Hongerige Wolf is er een om niet snel te vergeten. De vrolijke sound slaat aan bij het aanwezige publiek, waarvan de eerste dansers niet lang de tijd nodig hebben om uit de schulp te kruipen. Onder andere tijdens het nummer Coffee & Sugar, geschreven als ode aan de goede samenwerking tussen iets wits en iets zwarts, vergeten veel toeschouwers de grauwe lucht die boven het festivalterrein zweeft. Met zijn krachtige stem roept frontman Olly Riva een aantal kinderen het podium op om te dansen naar het nummer. Als richting het einde van de show de toetsenist de kans schoon ziet om een rondje te crowdsurfen, is de gekte al helemaal compleet.

Ramor

Rappen, beatboxen, en produceren. De Groningse Ramor doet het allemaal. Sinds een paar jaar brengt hij eigen muziek uit en nu al staat hij op de radar bij festivals als Hongerige Wolf. De van origine Syrische Ramor is een veelzijdige artiest, naar wiens muziek je soms meerdere keren moet luisteren om het te begrijpen. Zijn teksten zijn goed doordacht en sterk geschreven. Ook weet Ramor vaak een goede flow te vinden op zijn nummers. Tijdens Festival Hongerige Wolf is hij alle drie de dagen meerdere keren te zien op het Hongerige Woorden stage. Hij wisselt af tussen de vaardigheden die hij bezit. Tijdens het ene optreden creëert Ramor al beatboxend de muziek onder een gedicht, tijdens het andere optreden steelt hij de show met zijn vloeiende flow en retrospectieve lines.

Andor

Stel je voor. Amsterdamse indierockband Personal Trainer heeft net drie kwartier lang alle energie gevraagd van een festivalpubliek. Energie die het betreffende publiek desgevraagd geleverd heeft. Nu is het aan jouw de taak om datzelfde publiek nog twee uur lang, tot 1 uur ‘s nachts, dansende te houden op een koud en donker festivalterrein. Dit is een taak die je wel aan Andor over kan laten. Andor is een dj wiens platentas gevuld is met de meest diverse selectie aan platen. Van tropische Afrikaanse ritmes tot house bangers uit Amerika, Andor heeft het in huis. Met zijn sterk samengestelde set dwingt hij de overgebleven bezoekers om het dansen voort te zetten. Dat juist Andor de zaterdag op Festival Hongerige Wolf mag afsluiten illustreert de veelzijdigheid van het festival in Oost-Groningen.