Dope D.O.D staat na anderhalf jaar eindelijk weer op het podium. In EM2 laten ze zien dat ze de corona periode gebruikt hebben om een ijzersterk album te maken. Ondertussen zijn ze niet verleerd om een goede show neer te zetten. Vanaf het moment dat ze opkomen tot het moment dat ze het podium verlaten is de zaal een energieke mensenmassa die maar met een ding bezig is, Dope D.O.D.

WieWatWaar?

Artiest: Dope D.O.D.

Locatie: EM2

Datum: 31 oktober 2021

Een gewaagde stap dus voor het duo WadAap om het voorprogramma te verzorgen. Zeker aangezien de vrolijke muziek van WadAap en de duistere muziek van Dope D.O.D. qua sfeer ver uit elkaar lijken te liggen. Maar in werkelijkheid werkt het contrast juist goed. Zoals WadAap vrolijk van het podium roept: “Eerst even een goede basis leggen en daarna helemaal flink van de kaart met Dope D.O.D.”

Dope D.O.D.

Dope D.O.D.

De optimistische muziek van WadAap zorgt ervoor dat de hardcore hiphop van Dope D.O.D. er extra hard uit knalt. Ze worden met gejoel en applaus onthaald. Het voelt als een reünie tussen het publiek en Dope D.O.D., er wordt drank uitgedeeld, oud-lid Dopey Rotten maakt een comeback en het publiek lijkt het nieuwe album The Whole Planet Shifted al te kunnen dromen.

Dit is het begin van een politiek geladen show. Zowel tijdens de show als op het album wordt duidelijk gemaakt dat ze niet blij zijn met het corona beleid van de overheid. Er worden teksten geroepen als: “Say Dope D.O.D.. Say ghost town. Say fuck COVID.”

 

 

"Let's get a taste of the new album, how that shit sounds." Dope D.O.D.

Deze teksten worden volmondig teruggeroepen door het publiek, ook al heeft iedereen bij binnenkomst zijn vaccinatiebewijs moeten laten scannen. Dope D.O.D. laat dus zien dat je ook prima een kritische show kan neerzetten binnen de grenzen van het coronabeleid. Na de leus “They try to divide us the last two years, but it’s been going on longer than that. D.O.D. army is here.”ontstaat er enthousiast een moshpit waarin veel coronagerelateerde frustraties eruit geduwd worden. Even kan je je inbeelden dat je bij een Sex Pistols concert bent. In plaats van een Sid Vicious en een Johnny Rotten heb je een Dopey Rotten en een Skits Vicious die dingen als :“Rise up against the system, rise up against the machine.” roepen.

Dope D.O.D. maakt hiphop muziek met een punk ziel. En hoe je je ook voelt over het coronabeleid, het virus zelf roept bij iedereen frustraties op. Dus als je die kwijt wilt, ga dan vooral naar een Dope D.O.D concert of zet thuis het nieuwe album The Whole World Shifted op en leef je uit.

Dope D.O.D.