Van schaatsen op natuurijs naar het eerste biertje opentrekken in de vroege lentezon en dat binnen één week! De Groningse bodem heeft het in februari zwaar te verduren gehad. Dit hoor je dan ook zeker terug in de releases van de afgelopen maand. Van melancholische binnenzitmuziek tot een plaatje waar je eigenlijk wel weer de zomer van in je bol krijgt – er is voor iedereen wat wils!

Motorhome | All About Doves

Spiksplinternieuw van Groningse bodem is Motorhome. Afgelopen maand bracht dit duo, bestaand uit Abel Nijman en Merijn Jansen, hun eerste EP All About Doves uit via Bandcamp. Onder de noemer ‘puzzelpop’ brengen ze een plaat met raadselachtige nummers uit. Het zit ‘m hier dus vooral in de fragiele details, in elkaar gelegd als – je raadt het al – een puzzel! De EP bestaat voornamelijk uit rustige indie nummers die klinken als een melancholisch mengelmoesje. Soms een tikje eentonig, maar op het laatste nummer Fake Reservations weten ze je weer wakker te schudden met wat hardere gitaren. Als ambitie wil Motorhome zo veel mogelijk mooie liedjes gaan schrijven en opnemen. En met hun eerste release timmeren ze vast een stukje aan de weg!

The Beavers | Silly Girls

Het is zover! Groningen’s enige echte bevers zijn nu ook te vinden op het digitale domein. The Beavers’ meest recente single Silly Girls is sinds eind januari te vinden op Spotify. Ze gaan natuurlijk al een paar decennia mee, maar verouderen? Dat doet hun muziek niet! Lekkere ragmuziek wat je van de lo-fi garagerockers gewend bent zul je dan ook op hun nieuwe single vinden. In 4 luttele minuten verspreid over 2 nummers ben je er alleen zo doorheen; kort maar krachtig dus. Houd verder je ogen goed op de band gericht, want Silly Girls zal niet het enige zijn wat ze op Spotify zullen zetten. Zeker even checken dus!

Steernvanger | Al Groot

Eerder deze maand verscheen dit mooie nummertje ook al in Lokaal Draait, maar hij verdient zeker ook een plekje in van Groningse Bodem van februari - De nieuwste single van Steernvanger, Al Groot! Met een mondharmonicaatje en fijne akoestische gitaar is de melancholische toon van het nummer meteen gezet. Het is een erg lief en fragiel nummertje, wat vooral gaat over het koesteren van je geliefden en de tijd die je met ze doorbrengt. En zowel in de Nederlands als Gronings gezongen versie komen de gelaagde zangpartijen goed tot hun recht. Erg snoezig, wel een beetje zoetsappig.

Blanks | What You Do To Me

Blanks is back! De Groninger hartenveroveraar heeft afgelopen maand een nieuw single uitgebracht – What You Do To Me! En simpel gezegd sluit dit nieuwe plaatje goed aan bij het repertoire wat we van Blanks al kennen. Heel vrolijk, een jaren tachtig jasje en het blijft vooral erg in je hoofd hangen. Erg kenmerkend voor de Groningse popzanger, maar het mist soms wel wat pit. Zo ook het geval voor What You Do To Me. Het gelikte popnummer zit super strak in elkaar met Blanks’ kraakheldere stem en soepele synthesizers. Maar daar is het dan ook een beetje mee gezegd. Het heeft vooral een hoog wegzwijmelgehalte.

Orange Skyline | Shine On

En dan nog eentje voor de rockliefhebbers! Afgelopen week hadden de mannen van Orange Skyline namelijk weer een primeur. Na een tijdje radiostilte is er  weer een nieuwe single – Shine on! Een paar jaar geleden boekten ze natuurlijk al aardig wat succes, met vele nationale optredens (en voorprogramma bij Kensington), en ze pakken het nu weer op waar ze gebleven waren. Shine On is daarmee ook weer een lekkere rockplaat, eentje met ruwe stem en matchende scheurende gitaren. Verder zullen ze ook met meer nieuw materiaal komen, houd ze dus goed in de gaten!