Inge van Calkar bracht dit jaar vier singles uit en is druk bezig met nieuwe muziek schrijven. Vorig jaar stopte ze met haar werk als psycholoog, waardoor ze nu meer tijd heeft om liedjes te schrijven. Ook de pandemie draagt daar aan bij. Onlangs tekende ze bij het Amsterdamse label Cloud N9 Music. Eind volgend jaar, of begin 2023 hoopt ze een nieuwe plaat uit te brengen.

Na het uitbrengen van het album Reset in 2018 verscheen in 2019 de single Touchdown; een vrolijk, melodieus popliedje waar Inge vooral bij het publiek van Radio 2 erg populair mee werd. Daarna was het even stil rondom Inge van Calkar. Tot er dit jaar de singles I Won’t Let You Down, Summer Rain, Noorderlicht en Rise bij kwamen. De twee eerste hiervan staan ook in de lijst voor het beste nummer van Groningse Bodem. Op Noorderlicht na allemaal vrolijke popnummers in het Engels. Noorderlicht verscheen in het kader van de 4 en 5 mei herdenkingen, en vertelt het verhaal van aan verzetskrant. Het is tot nu toe het enige Nederlandstalige nummer van Inge. 
 

De favorieten

In de sportschool zette ze de afspeellijst Het Beste Van Groningse Bodem op shuffle. Enthousiast vertelt ze over haar drie favoriete releases uit deze lijst.

  1. Noisia X Skrillex – Supersonic

“Dit nummer is ontzettend vet geproduceerd en heeft een gave sound. Het lijkt wel een mix tussen Noisia en Radiohead. Je kunt horen dat er wordt samen gewerkt tussen Noisia en Skrillex. Verder klinkt het gewoon gigantisch dik.”

 

  1. Lisa Ploeger – Waves

“Ik volg Lisa al een tijdje, want ze zat een keer bij showcasefestival Drentsch Peil XL. Daar heb ik haar mogen coachen. Ik hoor in Waves goede songwriting, en vind het een pakkend popliedje. De stem, het refrein en de opbouw klinken ijzersterk, volgens mij gaan we in de toekomst nog veel van haar horen.”
 

  1. Colds – Wear My Hoodies

“Wear My Hoodies vind ik ook een catchy popnummer. Het klinkt vrolijk, en toch ook melancholisch tegelijk. De productie is super gedaan. Het verbaast me dat deze jongen inmiddels niet bekender is.”

 

Geïnspireerd geraakt door Inge haar favorieten? Stemmen kan nog via het formulier hieronder of via deze link!