Wanneer lichtjes van zolder worden gehaald en er bomen in huizen worden gesleept, weet je dat het hoog tijd is om eindejaarlijstjes te gaan maken! Elk jaar in december kijken we graag terug naar de Groningse muzikale hoogtepunten. Tot heden werd er door de redactie van 3voor12groningen eenzijdig bepaald wat het beste nummer van Groningse Bodem was. Maar dit jaar kiezen we voor een meer democratisch model. Jij kunt meestemmen! Vanaf nu is de stembus voor het beste van Groningse Bodem 2021 geopend. Stemmen kan tot en met 16 december.

Keuzelijst en stemmen

De redactie van 3voor12groningen heeft een keuzelijst samengesteld. De meeste singles van Groningse Bodem van dit jaar kun je daarin terug vinden. Niet allemaal dus, want we hanteren een maximum van twee singles per act. Stem op minimaal drie favoriete nummers via onderstaand formulier. Maar je kunt ook op vier of vijf nummers stemmen. Daarin ben je vrij. Doe dit echter wel uiterlijk 16 december, want daarna wordt de stembus weer gesloten. Wil je alle nummers nog een keer checken? Dat dachten we al. We hebben daarom ook nog eens speciaal voor jou een Spotify playlist* gemaakt. 

Hou verder de komende weken zeker onze site in de gaten. Je kunt dan bijvoorbeeld lezen waarop bekende artiesten van Groningse Bodem zelf stemmen, en vooral ook waarom. Op 23 december zal de stemming er helemaal in gaan zitten. Want dan presenteren we het resultaat. En krijgen we antwoord op de belangrijke vraag: wat is het beste nummer van Groningse Bodem uit het jaar 2021? We zijn erg benieuwd. Misschien wel één van jouw favorieten!

*Helaas staan de nummers van GEIT, POTGROND, Qbeast ft. Yung Jamin, ZOZY & Orange Effect, en Erik Visser niet op Spotify