Het nummer Not Forever was het beste nummer van Groningse bodem in 2019. In 2020 kwam de EP Clarified uit. Dít jaar ging CYNN’s aandacht vooral uit naar haar deelname aan het ontwikkeltraject Hit The North. En volgend jaar komt er weer nieuwe muziek uit! Maar nu geeft CYNN vooral haar stemadvies. Wat zijn haar drie favoriete nummers van Groningse bodem dit jaar?

Nieuw jaar, nieuwe muziek

In 2021 heeft CYNN zelf geen nieuw werk uitgebracht, want ze zat middenin het traject van Hit The North. “Dat is echt heel leuk geweest dit jaar. Het plan was om dit jaar nieuw plaatwerk op te gaan nemen. Dat is gelukt, afgelopen zomer heb ik nieuwe nummers opgenomen, en nu zit ik in de afrondende fase. In het nieuwe jaar komt er dus nieuwe muziek.”

Het zal wederom een EP worden, ook weer met een fysieke release. “Ook op vinyl is de bedoeling, al zijn de wachttijden voor vinyl op dit moment erg lang.” In ieder geval kunnen we er zeker van zijn dat de nieuwe nummers in 2022 uitkomen. Dat wordt dan nog interessant voor de verkiezing van volgend jaar, maar voor dit jaar willen we eerst nog graag weten wat haar favorieten zijn.

De Favorieten

De stemlijst was niet volledig onbekend voor CYNN. Ze heeft dus met overtuiging voor een aantal nummers kunnen kiezen. “Dat heb je als je je in de scene begeeft. Ik heb altijd interesse in wat er gereleased wordt in zo’n jaar.” 

1. dort. - Fade

“Ik vind dit nummer keihard. Als ik ernaar luister dan is het alsof ik in de underground scene ben in Berlijn. Op de harde elektronica van Fade ben ik lekker aan het viben. Het nummer heeft ook een beetje jaren een jaren 80-sfeertje. Misschien vind ik het ook wel wat onderschat. Dort. staat voor mijn gevoel ook wel dicht bij me: volgens mij is het een duo op het podium, en ze creëren precies zo’n sfeertje waar ik van hou en waar ik zelf ook voor ga. Ik heb veel van ze gecheckt en ik vind het helemaal te gek.”

2. TAMAR - Ik Weet Niet Wat De Tantes Zingen

“Ik ken Tamar natuurlijk. We zijn samen deelnemer aan Hit The North. Ik vind haar supergetalenteerd en deze productie is heel erg vet. Het nummer is een beetje minimalistisch, een beetje Eefje de Visser-achtig. De lyrics zetten me vooral ook aan het denken. Soms doet het je wat en soms doet het je niks, maar dit doet me wat. Ik vind de harmonieën van Ik Weet Niet Wat De Tantes Zingen ook erg mooi. Ik hoop haar over drie jaar ergens te zien met een vette show. Of dat dan met een DJ erbij moet zijn of met een drummer, of een ander soort combinatie, dat maakt niet uit. Als vooral de boodschap van het nummer maar centraal komt te staan.”

3. D-Sire - Freefall

“Ik heb niet alleen twee nummers uitgekozen uit de stemlijst, maar ik heb ook een vrije keuze toegevoegd omdat ik zag dat dat ook mogelijk was. Als derde nummer heb ik gekozen voor Freefall van D-Sire.”

“Ik ken het duo D-Sire van het talentontwikkelingstraject GRONDSLAG. Daar ben ik aan hun gekoppeld, dus er is hier wel wat sprake van belangenverstrengeling. Maar zonder gekheid: ik hoorde dit nummer en ik vond het direct super. Het klinkt heel erg internationaal. Samen maken ze heel harde beats, met vette zanglijnen die een beetje klinken als London Grammar. Het verbaasde me hoe goed ze al zijn, terwijl ze nog eigenlijk niet live hebben gespeeld. Ik gun het ze echt dat ze even in het zonnetje worden gezet; ze werken keihard en ze zijn heel ambitieus en gedreven. Ik vind dat dat duwtje soms ook nodig is: toen ik net met CYNN begon heb ik dat ook gehad. Ook toen Not Forever werd verkozen tot song van het jaar 2019, dat is echt lekker als je dat kunt delen en bijvoorbeeld in je bio kunt zetten.”

Wil jij jouw favoriete tracks - net als CYNN - ook een duwtje geven? Stemmen kan via het formulier hieronder of via deze link!