Van alle Groningse bands is Partiboi misschien wel de minst geschikte voor een zitconcert. De band bruist namelijk van de energie en zoals de naam van de band al doet vermoeden, is ieder nummer een feestje op zich. Zelf voelt de band die discrepantie in Vera ook. Toch blijkt onzekerheid niet nodig: het publiek heeft het, ook zittend, ontzettend naar z'n zin.

WieWatWaar?

Artiest: Partiboi

Locatie: Vera

Datum: 26 augustus 2021

Partiboi is niet in één woord te beschrijven. Partiboi is fout, Partiboi is 80’s, Partiboi is disco, Partiboi is over de top, Partiboi is heerlijk, Partiboi is een feestje. Met die verwachtingen komt het Verapubliek na een zomerstop weer de grote zaal binnen. De crux van de avond: daar staat een zitopstelling.

Dat merkt gitarist Reyer Boxem uiteraard ook op. Na een kort woordje over de onlangs overleden Jan Kooi lacht hij: ‘Wat een gezicht trouwens, het lijkt hier wel de voetbalkantine in Loppersum!’ Tussen de nummers door is het ongemak van de band over de situatie voelbaar. Opzich begrijpelijk, de muziek en de stage presence van de band is een beetje een mismatch met het achterover hangende publiek. Tijdens de nummers lukt het de band gelukkig wel om dat los te laten en alsnog alles te geven.

Partiboi - Vera

Partiboi - Vera

Het is daardoor dat het ongemak niet overslaat naar de zaal. Natuurlijk had iedereen veel liever willen dansen en het feestje die de band bezingt werkelijkheid willen maken, maar concertgangers zijn inmiddels al gewend aan zitten bij livemuziek. De stoelen en banken bij binnenkomst zijn niet langer een teleurstelling. Ook op een stoel komt de energie van Partiboi goed over.

"Zullen we anders even een quizje doen?"

Aan energie heeft deze band duidelijk geen gebrek. Logisch ook, de muziek van de band voelt aan als een natuurlijk oppepmiddel. Er wordt afgewisseld tussen nummers die wat meer gitaar hebben en nummers die steunen op een onvervalst 80’s synthesizer-geluid. Je hoeft maar even in de top 40 rond te kijken om te zien dat een subtiele verwijzing naar disco hip is, maar Partiboi doet niet aan subtiel. Dat is de kracht van deze band en dat komt ook op deze manier binnen bij een enthousiast publiek.

Partiboi - Vera