Op 26 april naar de Oosterpoort, voor drum-‘n-bass-fans was het jarenlang vaste prik. Dit jaar is er echter geen Noisia Invites, maar een testevenement met DeWolff. De rij ziet er dan ook iets anders uit dit jaar: iedereen draagt een mondkapje en houdt anderhalve meter afstand. Ook binnen heeft iedereen een zitplek en mag er niet meegezongen worden. Werkt dat wel met zo’n swingende band als DeWolff?

"Hebben jullie ons gemist?"

Aan de organisatie zal het in ieder geval niet liggen. Om binnen te komen moeten alle bezoekers negatief getest zijn op corona en iedereen krijgt netjes een plaats toegewezen, op ruime afstand van andere bezoekers. Een biertje mag, maar alleen vooraf aan het concert is de bar open. Een drankje drinken met een mondkapje op gaat natuurlijk lastig, dus bij het zitten mogen de mondkapjes af.

Zo, genoeg regels. Als iedereen een beetje aan de situatie gewend is en z’n jas onder de stoel heeft neergelegd (de garderobe is dicht), komen de drie mannen op terwijl hun opkomstnummer I’m The Wolf van Howlin’ Wolf speelt. Nog een beetje onwennig maar vooral heel enthousiast om weer voor publiek te spelen begroeten ze het publiek. “Hebben jullie ons gemist?”

WieWatWaar?

Artiest: DeWolff

Locatie: Oosterpoort 

Datum: 26 april 2021

 

Knallen of zitten

DeWolff speelde drie dagen voor dit concert al in Deventer voor een Testen Voor Toegang-evenement, misschien dat ze daarom vanavond helemaal geen tijd nodig hebben om erin te komen. Het knalt meteen, het speelplezier spat van het trio af. In anderhalf uur spelen ze veel van hun nieuwe album Wolfpack, maar ook veel oude favorieten komen voorbij.

Er wordt in ieder geval geen enkel nummer gespeeld zonder dat daar een flinke solo en/of improvisatie in wordt verwerkt. Geen probleem, want de mannen doen het vol overgave en met veel virtuositeit. Toch hadden de solo’s nog wat beter gewerkt als er gedanst mocht worden. Het contrast tussen de band die alles staat te geven op het podium en een braaf stilzittend publiek in de zaal voelt soms nog wat ongemakkelijk aan.

De beperkingen van dit testevenement worden ook blootgelegd als zanger en gitarist Pablo van de Poel het publiek vraagt om mee te zingen. Dat komt niet helemaal van de grond, omdat het publiek vooraf de instructie heeft gekregen om niet mee te zingen. Gelukkig kan er altijd nog meegeklapt worden en is iedereen op z’n stoel vanbinnen toch extatisch dat er weer livemuziek te zien is.

"Straks met z'n allen naar Café Knarie? Oh nee, mag niet."

zanger Pablo van de Poel