Huub Prins, het alter-ego van Elias Elgersma die je wellicht zou kunnen kennen van The Homesick, presenteerde zaterdag zijn debuutalbum 'Buitenspel' in Vera. Deze avond geen voorprogramma, maar wel een gastoptreden van compagnon Harry Tempel.

Niets is wat het lijkt

Wanneer Huub Prins op het podium verschijnt lijkt hij rechtstreeks uit de Matrix te komen. Gekleed in een lange zwarte jas met handschoenen aan: klaar voor actie. Het eerste nummer voelt echter nog wat aftastend maar wanneer het tweede nummer Niets Is Wat Het Lijkt wordt ingezet lijkt de charismatische zanger de zaal mee te krijgen. De Nederlandse gitaar-/synthpop doet af en toe een beetje denken aan een mix tussen Karel en Spinvis. Huub zet een sterke performance neer en weet het publiek om zijn vinger te winden.

Curieuze performance

Huub Prins staat in zijn eentje op het podium terwijl de muziek met een bandje op de achtergrond wordt afgespeeld. Iets wat met band wellicht voor meer dynamiek in het optreden had kunnen zorgen omdat het af en toe tijdens de rustigere nummers wat inkakt. Alhoewel Huub met zijn curieuze performance de ogen van de kijkers toch wel zal blijven trekken. Ook de filosofische teksten van de zanger trekken de aandacht. Onderwerpen als isolement, vriendschap, liefde en out-of-body ervaringen geven de luisteraars een kijkje in de wereld volgens Huub Prins.

Spreid je vleugels

Het hoogtepunt van de show is wanneer Harry Tempel versterking brengt op het podium. Het duo heeft een synergie die het publiek lekker wakker schudt en om meer vraagt. Wanneer het publiek daadwerkelijk ook om meer vraagt middels het bonken op de tafels verschijnen Huub en Harry nog eenmaal voor een encore met Spreid Je Vleugels. Tot slot kondigt Huub Prins aan dat zijn nieuwe album op casette te koop is na het optreden. Ook gaat Huub met zijn tijd mee en is hij niet te beroerd om een Tikkie te sturen.