Met de langverwachte EP Look at Me kiest The Mudd een voller geluid met liedjes die behoorlijk variëren. De plaat stelt niet teleur maar er mag nog wel wat aan geschaafd worden.

Noem het toeval, maar negen maanden nadat we schreven dat het hoog tijd is voor een nieuwe release brengt The Mudd zijn eerste EP ter wereld. Het werk is Look At Me gedoopt en dat schept verwachting.

Met deze release kiest de shoegazeband een voller geluid dan we op hun eerdere singles te horen kregen en dat past de band goed. Openingstrack Abort ligt prima in het gehoor maar het lijkt de band juist op de hoogtepunten aan overtuiging te ontbreken. Het kortste nummer op de plaat heeft daardoor toch moeite om de aandacht vast te houden.

En dat is jammer, want de band laat in het volgende nummer Esc zien dat het dit wel degelijk kan. Het nummer heeft een goed doordachte opbouw, waarbij de aangename stem van frontvrouw Taska een pakkende melodielijn volgt.

Een heel andere kwaliteit laat de band zien in de afsluiter Envy. Het nummer ontvouwt zich als een drieluik met een lang uitgemeten maar niet onaangename opbouw en een upbeat midden. De band sluit af met de overtuiging die we in de opening misten.

Met Look At Me laat The Mudd potentie zien, maar er kan nog wel aan geschaafd worden.