Het kan niemand zijn ontgaan: Eurosonic Noorderslag, oftewel ESNS, komt er weer aan. Woensdag 16 januari is de eerste dag van het vier dagen durende muziekspektakel in onze mooie hoofdstad! Uiteraard is 3voor12groningen ook aanwezig om verslag te doen van het ruime muziekaanbod. Shabby Cabs en The Muddd bijten de spits af in het Pakhuis.

Aan Shabby Cabs de eer om GrunnSonic te openen in het Pakhuis. Een kroeg met een lange traditie in live muziek, die al teruggaat tot het “Groninger Springtij” in de jaren zeventig. Ook  Shabby Cabs, oorspronkelijk een duo maar nu uitgebreid tot volledige band, put de inspiratie voor een deel uit dit decennium. Denk bijvoorbeeld aan the Band. Lekker in het gehoor liggende Americana en een aangenaam rustpunt in een verder nogal door akoestisch geweld gedomineerde avond.

The Mudd is een band die op dit moment erg lekker bezig is. Werd er afgelopen weekend een nieuwe single gepresenteerd in de kelder van Vera, nu staat de Groningse band alweer op GrunnSonic. Ze zijn er zelf nog een beetje confuus van, getuige zangeres/bassiste Taska Smit. De muziek grijpt net als Shabby Cabs terug op het vorige decennia, maar denk daarbij meer aan de shoegaze van de jaren negentig. Een vleugje jaren tachtig is ook te bespeuren. Zou de band onbewust nog beïnvloed zijn door de sound van de roemruchte Mudd club in New York waar ooit de B-52’s, David Byrne en Debbie Harry de counterculture een gezicht gaven? Wie weet!

the Mudd

the Mudd