De kelderbar van Vera staat vol met jonge en hippe mensen. Mind Fuji, een jonge Groningse band, speelt hier vanavond namelijk een thuiswedstrijd. De band vormde zich grotendeels in Vera en laat vanavond zien wat dat heeft voortgebracht.

Het optreden begint met een demonstratie van de prachtige stem van zangeres Mila Meijer. Haar heldere kopstem klinkt breekbaar en verfijnd door de kelder terwijl ze een rustig nummer zingt. In combinatie met de synths van Mirte Rijkhold Meesters klinkt het geheel haast magisch. Daarnaast voegt Meesters aan deze delicate combinatie af en toe zorgvuldig geplaatste backing vocals toe, die een hele mooie toevoeging zijn.

Met dit eerste nummer heeft Mind Fuji het publiek al geheel in zijn greep, en het wordt alleen nog maar leuker. Na het etaleren van de gouden keeltjes van de vrouwelijke helft van de band, mag de rest nu laten horen waartoe ze in staat zijn. Vanaf dit moment is de set wat swingender, dit komt vooral door de toevoeging van jazz-achtige drums. De groep heeft sowieso een behoorlijke jazzsound op bepaalde nummers. Op de drums worden fleace beaters gebruikt voor een extra zacht drumgeluid.

Mind Fuji

De vier bandleden lijken samen een goed geoliede machine, perfect op elkaar aangesloten. Het plezier straalt er daarnaast vanaf. Om de beleving compleet te maken heeft de band planten meegenomen als decoratie. Iets wat mooi aansluit bij de feel van de muziek en de uitstraling van Mind Fuji.

Want de sfeer die Mind Fuji neerzet is dromerig en sprookjesachtig. Af en toe bekruipt de luisteraar het gevoel te worden meegenomen op een ruimteschip, dat rustig rondzweeft in het heelal. Het hele optreden voelt rustig en fijn aan, maar zonder saai te worden.

Het publiek is ook erg enthousiast. Hoe rustig de muziek soms is, zo luid is het geklap en gejoel na ieder nummer. Onder het publiek bevinden zich veel vrienden en mede-veranen van de bandleden. Maar al zou het publiek de bandleden niet kennen, dan nog zou het alle reden hebben om zo enthousiast te zijn. Mind Fuji zet muzikaal erg knappe dingen neer. In de toekomst horen we zeker meer van dit viertal.

Mind Fuji