Nu de vakantie voor de meeste mensen weer achter de rug is en de verzengende hitte niet langer je productiviteit opeist, is het tijd voor de muziekmakende millenials en andere bezige bandjes om weer aan het werk te gaan. Van snoeiharde symfonische metal tot dromerige klanken die je laten mijmeren over de gebeurtenissen des levens. Zie hier de nieuwe releases uit de provincie.

The Sign Of Leo – Walking On Water

 

Soms gaat het leven niet zoals je van tevoren bedacht had. De uitgestippelde weg blijkt te stranden in een beslissingen uitlokkende tweesprong. Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien. Walking On Water vertelt het verhaal van een Engelse zakenvrouw die haar bedrijf ziet wegzakken in de verdoemenis en nu terecht staat op verdenking van fraude. Het is het verhaal van een vrouw wier hoofd boven het veld werd afgemaaid. Het verhaal van leven in een wereld vol leugens. “There’s no bigger lie, the ones you tell yourself”, galmt de indierock door de speakers. The Sign Of Leo brengt een lekker nummertje dat je hier en daar laat terugzweven naar jaren ’80-synth. 

Axis Mundi – Castle Under Siege 

 

Filmische elementen gecombineerd met snoeiharde symfonische metal. Klassiek aandoende intermezzo’s met ruige zanglijntjes die je aandacht afdwingen. Axis Mundi heeft met Castle Under Siege een krachtige song te pakken die je alle muzikale kanten op stuurt. De basis is ritmisch sterk en verrast met fijne solo’s die de ritmische kracht van de band op een subtiele manier weten uit te lichten. Met deze variatie in dynamiek voorkomt Axis Mundi dat Castle Under Siege een brij eentonig geluid vormt. Zeker even luisteren.

Calidus - Gold

 

In de categorie ‘nieuw in Grunn’ hier een singletje van Calidus. Poppy nummers die in de categorie indie passen is het handelsmerk van de vierkoppige band. Deze maand presenteert de band zijn debuut-EP, waar natuurlijk dit nummer op staat. Gold is een ruimtelijk liedje met lekker veel gitaar. De akkoorden van het instrumentale einde doen denken aan rock met een lichte surfsound-achtige grondslag. De backings echoën “gold” terug in een weerkaatsing zoals we dit kennen van Engelse boybands. De lead-zang komt helaas wat onwennig over en mist aan overtuigingskracht.

Carla Stella - Fairytales

 

Als je een momentje nodig hebt voor zelfreflectie of een mijmering over de gebeurtenissen des levens uren van je dag opeist, sta dan ook even stil bij Fairytales. Carla Stella is een nieuwe naam in de Groninger muziekscene. Ze maakt dromerige nummers gecentreerd om de synthesizer. Verwacht geen onverwachte wendingen of progressie binnen het nummer, maar zo doorkabbelend is het fijn om naar te luisteren. Binnenkort verschijnt Carla Stella’s eerste EP, die hopelijk wel dynamisch meer uitdaging geeft.

Sasz & Djo – Zoveel kansen

 

Aan de vooravond van augustus een plaatje van Sasz & Djo. Zoveel Kansen werd eerder in augustus al opgepakt door De Noord 9, de wekelijkse hitlijst van RTV Noord. Zoveel Kansen is een Nederlandstalig nummer over vertrouwen en het ontstaan van scheuren hierin. Een graag gebruikt onderwerp onder artiesten. Niet heel vernieuwend dus, maar het duo brengt met Zoveel Kansen wel een interessant nummer dat doet uitkijken naar wat dit duo van plan is in Groningen.