Waar de festivaldrukte vrijdag maar moeilijk op gang kwam, is dat zaterdag wel anders. Vanaf de eerste act zijn er veel festivalgangers in het Stadspark aanwezig om te dansen, te feesten, te luisteren en zich te laten verrassen. Het publiek is al net zo divers als vrijdag. Dat komt goed uit, want de line-up is ook erg divers. Ondanks dat de regen wat roet in het eten gooit, is het een uitstekende festivaldag.

Miss Montreal zet niet-springer voor gek

Vandaag is het de taak aan Miss Montreal om het festival te openen. Ondanks het tijdstip verzamelen zich in de loop van het concert aardig wat mensen bij de Mayhem. Ook zit de energie er al lekker in. Bij een cover van ‘Wonderful Days’, de happy hardcore hit, wordt er dan ook goed gesprongen. Eén man die dat niet doet, wordt door Sanne Hans flink voor gek gezet. Bij het volgende springmoment durft dan ook niemand meer stil te staan.

De kont-test van Merol

Zangeres Merol provoceert graag. Ze geniet zichtbaar als ze het Hullabaloo-publiek van alle leeftijden uit volle borst ‘Hou Je Bek En Bef Me’ mee laat zingen. Dat is niet alles wat Merel Baldé voor ons in petto heeft. Tijdens het nummer ‘Geen Reet’, worden drie meiden uit het publiek het podium op gebracht. Vervolgens stemt het publiek welke van de meiden het meest ‘Geen Reet’ heeft. De winnares wint een kusje op haar bil.

Hullabaloo

Duncan Laurence en Hullabaloo-gangers zingen ‘Arcade’

Als Duncan Laurence het podium betreedt hoopt het publiek natuurlijk maar op één ding. Toch blijken de andere nummers van Laurence, die overigens nog niet zijn uitgebracht, ook de moeite waard. Ze hebben een veelal stemmige sfeer en de Songfestival-winnaar maakt knap gebruik van zijn heldere kopstem. Als aan het eind van de set dan eindelijk het winnende nummer ‘Arcade’ wordt ingezet, gaan zowel de mobieltjes als de stemmen in het publiek de lucht in. Het nummer wordt nog altijd loepzuiver vertolkt door ‘onze Duncan’, wat zorgt voor een waar kippenvelmoment.

Willem raakt het publiek met zware teksten

Aan het einde van de zonnige middag is het tijd voor Willem. Hij staat in de Brouhaha tent, waar zijn show met witte lichten goed uitkomt. De tent geeft ook een intieme sfeer, wat bij deze set goed van pas komt. Willem speelt zijn show rondom zijn album ‘Man In Nood’. Dat is een erg zwaar album, geschreven na een zware depressie. De teksten zijn dan ook niet bepaald luchtig en houden het publiek in zijn greep. Het is niet vrolijk of leuk, maar wel rauw en echt. Na deze show is het weer even omschakelen om terug te keren in het feestgedruis.

Naaz

De avond dansend beginnen bij Ronnie Flex & Deuxperience

Ronnie Flex en de Deuxperience band staan aan het begin van de avond op de Mayhem. Dat trekt een hoop publiek; het hele veld staat vol dansende mensen. Dansen geblazen is het zeker, mede omdat Ronnie’s nummers nog swingender gemaakt wordt door de energieke band. Zo ontstaat er een leuke combinatie van dansbare en mee te zingen hiphopnummers.

Moshpit in de modder bij De Jeugd Van Tegenwoordig

Een kwartier eerder dan op het programma stond aangegeven gaan de mannen van De Jeugd Van Tegenwoordig van start. Het gevoel van verwarring in het haastig aangesnelde publiek maakt al gauw plaats voor feestvreugde. De chemie van de drie rappers spat van het podium en een groot deel van het publiek kan alle nummers meerappen. ‘Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit’, een nummer van het nieuwste album, wordt door het enthousiaste publiek zelfs achterin het veld in de praktijk gebracht. Dat het begonnen is met regenen en er dus in de modder wordt rondgesprongen, mag de pret niet drukken.

Craig David presents TS5

Het regent harder dan ik hebben kan bij Bløf

De hemel is pas echt opengebroken tijdens het optreden van Bløf. Toch staan er ondanks de stromende regen en onweer nog heel wat mensen bij de Hurly-Burly stage. Dit publiek heeft zich over de regen heen gezet en geeft zich over aan de muziek van de Zeeuwse mannen. Het weer past eigenlijk ook wel bij de vaak dramatische nummers. Het gejuich barst dan ook los als ‘Harder Dan Ik Hebben Kan’ wordt ingezet. Het is een magisch moment als het publiek met z’n allen uit volle borst in de stromende regen zingt: “Het regent harder dan ik hebben kan…”

Warm dansen bij Di-rect

Als iedereen allang op z’n minst een verkoudheid heeft opgelopen, stroomt een groot deel van het publiek door naar de Brouhaha tent. Daar sta je droog en daar treedt Di-rect op. Di-rect is voor velen een band van even geleden, maar tijdens de set laten ze zien dat ze het nog steeds kunnen. Zanger Marcel Veenendaal en gitarist Spike van Zoest hebben een enorme stage presence die erg leuk is om naar te kijken. De tent is binnen no-time weer helemaal opgewarmd.  

HAEVN

Rondé

HAEVN

Miss Montreal

De Jeugd van Tegenwoordig

Merol

Oscar & The Wolf