De eerste dag van het nieuwe festival Hullabaloo in het Stadspark kwam wat langzaam op gang. Toch waren er ook aan het begin van de programmering al leuke dingen te zien. Naarmate de avond vorderde, nam het aantal mensen en daarmee de feestvreugde toe.

Dirty Daddies geven gitaar weg

Ondanks het magere publiek bij deze eerste act van vandaag, maken de mannen van Dirty Daddies er het beste van. Dat er weinig toeschouwers zijn, ligt waarschijnlijk meer aan het vroege tijdstip dan aan de reputatie van deze act. De vijf mannen in het wit vormen een van de grootste coverbands van Nederland en maken er ook hier een feestje van. Wanneer frontman Laurens Troost het publiek in gaat en een klein jongetje uitnodigt mee te spelen, winnen ze al helemaal de sympathie van het publiek. Ze spelen samen een cover van Metallica en na afloop mag het jongetje de gitaar waarop hij heeft gespeeld houden.

Navarone

Navarone covert Aretha Franklin

Navarone zet zoals verwacht een sterke set neer, gevuld met uptempo rocknummers. Deze act verbindt generaties: zowel jong als oud lijkt hiervan te genieten. Iedereen wordt verrast als opeens ‘Respect’ van Aretha Franklin wordt ingezet. Volgens frontman Merijn van Haren doet de band dit dan ook niet vaak. Een succes is het wel: hun cover doet eer aan de inmiddels overleden zangeres.

Jungle by Night

De heupen los bij Jungle By Night

Als de avond valt wordt de mainstage gevuld door negen muzikale mannen. Het collectief Jungle By Night staat vol enthousiasme en energie op het podium. Dat werkt aanstekelijk, want ook bij het publiek komen de voetjes steeds meer van de vloer. De muziek van deze mannen is gemaakt om op te dansen. Drie blazers, een gitarist, een toetsenist, een bassist, een drummer en twee percussionisten bouwen een feestje op de Mayhem.

Donny

In de moshpit bij Donnie

De Brouhaha tent staat helemaal vol als het tijd is voor Donnie. Hier komt vooral het jonge gedeelte van de Hullabaloo-gangers op af. Dit publiek rapt de hitjes dan ook vloeiend mee. Aan het begin van één ervan, ‘De Tuinslang’, vraagt Donnie aan het publiek een moshpit te maken. Het tempo van het nummer lijkt er niet per se geschikt voor, maar het publiek doet braaf wat er gevraagd wordt en het is moshen geblazen op de vunzige teksten van het nummer.

De verrassend muzikale set van Nielson

Nielson, bekend van Wie Is De Mol en vele nummer 1-hits, staat laat op de avond op de Mayhem. Het publiek dat alleen komt om ‘Sexy Als Ik Dans’ en ‘Beauty and the Brains’ mee te schreeuwen, wordt verrast. De set is opvallend muzikaal. Wat meewerkt, is dat er een ontzettend goede band achter hem staat, maar Nielson zelf laat zich ook van zijn creatieve kant zien. Grote hits worden in aangepaste versie opgevoerd, wat getuigt van durf. Om te voorkomen dat het publiek teleurgesteld is, worden de originele refreins behouden. Deze worden dan ook alsnog uit volle borst meegezongen door de festivalgangers.

Lil Kleine

Hullabaloo

Snelle