Dit weekend vindt in het Stadspark de eerste editie van Hullabaloo plaats. Het nieuwe en spraakmakende festival belooft Groningen op z’n kop te gaan zetten. De naam betekent dan ook zoiets als ‘chaos’, en alle stages zijn vernoemd naar dit thema. We blikken alvast vooruit op de verschillende onderdelen van dit nieuwe festival.

Mayhem

De main stage, genaamd Mayhem, zal het podium zijn voor de grootste namen dit weekend. Dit is dan ook niet op een specifiek genre of thema toegespitst. Hier zullen onder andere Oscar & The Wolf en De Jeugd Van Tegenwoordig hun opwachting maken. Een tip bij deze stage is popdiva Merol. Met liedjes die eigenlijk best maatschappijkritisch zijn zet zij live een bijzondere ervaring neer.

Hurly-Burly

De stage Hurly-Burly wordt omschreven als de ‘pure pop stage’. Een breed genre, dus ook een breed aanbod aan acts op dit podium. De line-up varieert van Bløf tot Heavn. Een andere interessante artiest op deze stage is Naaz. Deze jonge zangeres werft steeds meer bekendheid met haar catchy, je raadt het al, popmuziek.

Brouhaha

Brouhaha wordt gepresenteerd als de ‘crossover-stage’. Verwacht hier diversiteit en confetti. De line-up valt namelijk niet in één genre te vangen, al valt het grootste aandeel onder hiphop. Op deze stage zullen onder andere Sevn Alias, Donnie maar ook Di-rect te vinden zijn. Op de zaterdag vind je hier de ingetogen set van Willem; een moment van bezinning tussen alle brouhaha, oftewel chaos.

Fuss

Fuss is de ‘electronic stage’ en hier zal dus veel gedanst worden. Hullabaloo belooft dat deze stage goed voorzien zal zijn op het gebied van licht en techniek voor de dj’s die hier zullen draaien. De line-up bestaat uit grote namen in het genre, zoals Robin Schulz en Lost Frequencies. De tip voor deze stage is het zeer dansbare Goldfish. Dit duo uit Zuid-Afrika weet de voetjes wel van de vloer te draaien.

Pandemonium

Pandemonium zal voorzien in de house en disco en wordt volledig verzorgd door KopjeK. Wie wel eens een KopjeK feest heeft meegemaakt, weet dat dit een fijne rave gaat worden. De tijden zijn alleen een beetje anders dan normaal: net als de andere stages stopt het feest hier om middernacht.

HubbubTown X TNT by Desperados

Tot slot is er de HubbubTown X TNT by Desperados (een hele mond vol). De HubbubTown heeft als thema ‘90s en ‘00s. Er zullen hier door verschillende dj’s hits uit de nineties en zeroes worden gedraaid. Dat staat vaak garant voor een nostalgisch feest voor iedereen.

Er is dus genoeg te doen in het Stadspark dit weekend. De grote variatie in de line-up en stages heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vooruit, een laatste tip: ergens op het terrein is een geheime HullaBar verstopt...