Tot drie keer toe bedankt Prettiest Eyes de ruim honderd Vera-bezoekers uitvoerig voor het komen. De band uit Los Angeles, met roots in Puerto Rico, beschouwt zijn publiek niet als een vanzelfsprekendheid. Gelukkig zijn er op deze doordeweekse avond meer mensen gekomen dan de vorige keer toen het trio in Groningen speelde. Dat concert leverde een verrassend hoge notering in de Vera poll op dus wellicht is er via mond tot mond reclame een aantal mensen extra gekomen. 3voor12 groningen is in elk geval nieuwsgierig en staat vooraan!

Het blijft een beetje wennen: een band op het Vera-podium zonder minimaal één zessnarige gitaar. Toch is er bij Prettiest Eyes geen gebrek aan fuzz, feedback en en scheur: die worden geleverd door Paco Casanova met zijn keyboards en electronica. Er is wel een dominante basgitaar aanwezig in de handen van de met flamboyante hoed getooide Marcos Rodríguez: heel bepalend voor het geluid van de band. Tussen hen in drumt en zingt Pachy García en hij betrekt ook nadrukkelijk het publiek bij de show. Zijn enthousiasme is aanstekelijk want na een kwartiertje dringt het publiek op uitnodiging van de band naar voren en komt de zaal in beweging om daarna eigenlijk niet meer stil te vallen.

Prettiest Eyes

Prettiest Eyes

Het is nog maar acht maanden geleden dat de band in Vera stond en een herhaling van zetten ligt dan natuurlijk op de loer. Maar omdat in juni de nieuwe plaat – Volume 3 – uitkomt, worden er veel andere en nieuwe nummers gespeeld. Wat gebleven is, is de tomeloze inzet waarbij vooral Rodríguez en García constant in beweging zijn en zichzelf en publiek blijven opzwepen. De zang gaat vaak meerstemmig, waarbij het vooral slogans lijken te zijn die over ons worden uitgestort. Het tempo is, een uitzondering daargelaten, hoog. En de swingfactor ook. Dat komt vooral door de simpele maar o zo effectieve drumbeat waar de bas constant al grommend omheen beweegt. De keyboards zorgen voor de vervreemdende bijtende fuzz klanken. Na een uur en een korte toegift is de koek op. Onze voorspelling: ook dit jaar gaat Prettiest Eyes het goed doen in de poll.

Prettiest Eyes

Prettiest Eyes - Vera 2019

Prettiest Eyes

Prettiest Eyes - Vera 2019