Het is alweer de laatste avond van Grunnsonic met nog twee acts op het affiche. Het Pakhuis maakt zich klaar voor een avond vol knallers. Nog één keer genieten van Gronings muzikaal talent tijdens dit inmiddels al geslaagde festival.

Tot de stoppen doorslaan

Groningse powervrouw Oes is een verschijning op het podium. Een podium dat er in Het Pakhuis eigenlijk helemaal niet is. Maar dat maakt voor Oes niks uit, ze weet het vrijgemaakte stukje dansvloer goed te benutten. Met twee dansers aan haar zijde en een dj op de achtergrond, gooit deze dame haar haren en heupen in de strijd. En met effect: het publiek wordt bijna net zo enthousiast als zijzelf.

Waar Oes, die eigenlijk Marloes Pieksma heet, voorheen nog Nederlandstalige teksten zong, is ze onlangs overgestapt op het Engels. Deze taal staat haar goed en geeft haar internationale allure. Daarnaast werken de performance en de zeer dansbare Caribische beats het soms te scherpe randje in haar zang mooi weg.

Tegen het einde van de set gaat het stampvolle Pakhuis zó goed mee in de feestsfeer dat de stoppen doorslaan. Het probleem is gelukkig snel opgelost en Oes gaat er op een professionele manier mee om.

Rasechte gitarenmuziek

Later op de avond is het aan 70 Mile House om Het Pakhuis te vermaken. Dat heeft echter nog wat voeten in de aarde. Door technische problemen met de microfoon kan de band pas twintig minuten later dan gepland beginnen.

De verloren tijd wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de overweldigende energie van deze band. De jongens springen in het rond met hun gitaren. Ze zitten er vol in. Als de microfoon het even later toch weer begeeft, speelt de band dapper door tot het probleem opgelost is.

Dit is rasechte gitarenmuziek met invloeden van poprock en punk. De nummers zitten muzikaal sterk in elkaar. Ze lijken gemaakt om hitjes te kunnen worden: catchy melodieën en fijne refreinen om mee te schreeuwen.

Een avond met twee verschillende soorten energie. Grunnsonic weet weer een leuke gevarieerde line-up neer te zetten en het publiek leek erg enthousiast. Beide acts lieten zich niet tegenhouden door de technische mankementen en gaven een feestelijk slot aan deze editie van Grunnsonic.