Groningse bands Small Town Bandits en The Vice gaven donderdag tijdens Grunnsonic twee energieke optredens in Nachtcafé Warhol. Op het gratis festival krijgen Groningse bands de kans om in de achtertuin van showcasefestival Eurosonic Noorderslag indruk te maken op het publiek, dat dit weekend vanuit alle hoeken van Europa naar Groningen is gekomen om muzikaal talent te spotten. Folkpopband Small Town Bandits trapt af met een set vol melodische popnummers, die zichtbaar indruk maakt op het publiek. Daarna is het aan de gloednieuwe band The Vices om de zaal aan het dansen te krijgen tijdens een rockend optreden met een frisse, eigen sound.

Small Town Bandits

Als het tijd is om te spelen staan er nog maar weinig mensen in Warhol. Maar zodra Small Town Bandits de eerste noten inzet stroomt de zaal vol met mensen. De band laat mooie, melodieuze liedjes horen als Noises en Easy, waarbij onder begeleiding van een akoestische gitaar met gemak loepzuiver driestemmig wordt gezongen. Samen met de stoere solo’s op de elektrische gitaar klinken de catchy folkpopliedjes magisch. De vier bandleden maken onderling plezier tijdens het optreden, dat door de uptempo liedjes vaart heeft en staat als een huis. De band sluit na veertig minuten af met When I Go Home, maar had nog wel even door gekund: dit optreden verveelt geen moment en toont de muzikale kwaliteit van Groningse bodem.

The Vices

Even later laten de bandleden van The Vices en rauwer geluid horen. De band verspeelt geen seconde en rockt vanaf de eerste noot om indruk te maken op het publiek, dat dringt om een plekje te bemachtigen op de bovenverdieping van het nachtcafé. De bandleden zijn in opperbeste stemming en vinden het duidelijk vet om in Warhol te spelen. Ook het publiek geniet van de vrolijke rockdeuntjes die afgewisseld worden met hardere stukken, die meer richting garage en surf gaan. The Vices bestaat nog maar net, maar van podiumvrees hebben de jonge bandleden geen last. Op zich niet verrassend, want de heren waren eerder bekend als Ten Years Today. Zanger Floris van Luijtelaar praat de liedjes, waaronder The Pyramid, vlot aan elkaar en de gitarist loopt al solo spelend ludiek het publiek in. Op 15 februari brengen The Vices een eerste single uit, wij zijn benieuwd.

Small Town Bandits