Tijdens de tweede avond van House of the North presenteren drie acts zich in Brouwerij Martinus. De Brouwerij is gezellig druk, mannetje of veertig, driekwart-ton haring. Alle ingrediënten voor een nieuwe avond vol Noordelijk talent.

Dreampop en meerstemmige 'cries'

Een groepje van vijf stapt de bühne op. Meadowlake brengt zijn door shoegaze en dreampop geïnspireerde muziek op een dusdanige manier dat het publiek meegevoerd wordt in de dromerige atmosfeer. Het is het nummer Heavy dat het beste uit de verf komt, waarbij de meerstemmige ‘cries’ om de oren zweven. Qua performance is het iets minder spannend om naar te kijken. Een grote uitbundige show zou ongepast zijn vanwege het genre, maar iets meer interactie zou het optreden net dat beetje extra beleving geven.

Meadowlake

Meadowlake

Een snelle set van YVI

“We gaan vet snel achter elkaar doorspelen, want we willen vijf liedjes doen.” Een glimlach verschijnt op de aanwezige gezichten na deze opmerking van Diederick Brandsma. Voor deze gelegenheid is de melancholische singer-songwriter vandaag samen met band. Sterke teksten en muzikale nummers met veel afwisselingen in dynamiek is wat YVI brengt. En daar is hij goed in. Van begin tot eind heerst er een goede vibe in de zaal. You Say zorgt voor een rustmoment in de set. Één man, één gitaar. En het werkt: YVI weet de aandacht van het publiek vast te houden.

Yvi

Yvi

Harmonie met een dissonant randje

Drie jonge vrouwen betreden het podium. Daisy heeft, naast de gebruikelijke gitaar en toetsen, twee achtergrondzangeressen meegenomen. Dit levert mooie harmonieën op die vaak aan het eind van een zin een dissonant randje krijgen. Ook voor de performance is dit een goede zet: het helpt om de aandacht van het publiek beter vast te houden dan bij een eenmansact. Helaas komt de driemansformatie nog wat onwennig over, waardoor het niet de kracht uitstraalt die het wel bezit. De set eindigt met Not Yours, een poppy nummer waarbij het publiek dankbaar meezingt.

Het waren wat minder explosieve optredens vergeleken met de avond ervoor, maar de muziek zorgde toch voor een goede sfeer in de Brouwerij. Het smaakt naar meer, en gelukkig gaat dat op de derde dag ook komen.

Daisy

Daisy