Voor velen is het misschien wel het grootste feest van het jaar: Koningsnacht en –dag. Helemaal uit je dak kunnen gaan zonder de dag erna met een venijnige kater op je werk te hoeven komen. Dat het populair is, is te zien aan de vele muziekevenementen die er georganiseerd worden. 3voor12 groningen zet de Groningse feesten voor je op een rij.

Koningsnacht

Zoek je een leuk evenement voor Koningsnacht? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. Meer liefhebber van Koninsdag? Scroll dan even een stukje verder naar onder. 

Noisia Invites

Waar? De Oosterpoort

Wat? Snoeiharde drum-'n-bass van grote namen die door de Groningers van Noisia naar onze stad zijn gehaald.

Waarom? Noisia bewijst met Noisia Invites al jaren dat zij koningen zijn in hun genre. Het wereldberoemde trio nodigt steevast reuzen binnen de drum-'n-bass scene uit. Dit jaar zijn dat onder andere Black Sun Empire en Dimension, naast natuurlijk henzelf. Spierpijn gegarandeerd de dag erna.

Check voor meer informatie en tickets deze link

OOST

Waar? OOST

Wat? Obscure house en kosmische disco die uit alle hokjes ontsnapt.

Waarom? Voor liefhebbers van obscure muziek is dit echt een niet te missen evenement. OOST heeft namelijk zowel John Talabot als Orpheu the Wizard achter de draaitafels uitgenodigd. Wie dat zijn? Talabot wordt al jarenlang gezien als een legende in zijn vak. Hij draait zijn sets gedurfd en hypnotiserend. Aan genres heeft hij geen boodschap. De Amsterdammer Orpheu the Wizard tovert platen vanuit alle windstreken (bijvoorbeeld Mongolië) tevoorschijn en zet daarmee net als Talabot onvoorspelbare maar kwalitatief hoge sets neer. Je bent verzekerd van een muzikale ontdekkingsreis in OOST deze nacht. 

Zie voor meer informatie en tickets het Facebookevenement

A Paradigm of Excellence: King’s Night

Waar?  Paradigm

Wat? Lekker raven op duistere techno, deephouse en nog veel meer. 

Waarom? Paradigm is een fenomeen. De club op het voormalige suikerunieterrein heeft een centrale rol in de Groningse muziekscene en produceert keer op keer overweldigende feesten. Dat belooft dit jaar niet anders te zijn met namen als technogod Clouds en housemeester Gerd Janson. Stampen stampen stampen!

Zie voor meer informatie en tickets het Facebookevenement

Ladi Dadi

Waar? DOT

Wat? Nostalgie met gouwe ouwe hiphop en r&b.

Waarom? Als je zin hebt in iets meer downtempo dan de andere events en het ook nog eens niet te laat wil maken (eindtijd 03:00 uur), dan ben je bij DOT aan het juiste adres. Hier kun je heerlijk dansen op classics uit de jaren negentig. Biggie, Snoop Dogg en TLC zullen hoogstwaarschijnlijk niet ontbreken.

Check voor meer informatie en tickets deze link

Koningskopje

Waar? Simplon

Wat? Simplon wordt omgetoverd tot een soort uit de kluiten gewassen huisfeest met veel urban muziek.

Waarom? Je kunt tijdens Koningskopje terecht in twee ‘huiskamers’ (boven en beneden) met elk hun eigen sound variërend van hiphop tot future r&b. Oja, en je kan beerpongen met oranje bekers. 

Check voor meer informatie en tickets deze link 

ShocKING 2019

Waar? Graanfabriek

Wat? Disco en house tot in de vroege uurtjes.

Waarom? Vind je de techno bij Paradigm en house bij OOST toch echt te soft? Dan moet je in de Graanfabriek zijn! Een keiharde mix van hardcore en hardstyle zal er die nacht te horen zijn. Line-up met onder meer Rebelion, D-Sturb en Delete. 

Zie voor meer informatie en tickets het Facebookevenement

De Helden van Oranje

Waar? Stadspark

Wat? Grote namen uit de Nederlandse muziek en een hoog meezinggehalte.

Waarom? Als je meer affiniteit met Nederlandstalige muziek hebt, biedt dit uitkomst. Grote namen als Jannes, Wolter Kroes en Maan zullen de drafbaan in het stadspark omtoveren tot één grote bruine kroeg. Is ook nog eens goed te betalen (€8).

Check voor meer informatie en tickets deze link

Bluesplein

Waar? Ossenmarkt

Wat? Speciaalbier, eten en bluesmuziek.

Waarom? Als je rustig je avond wil beginnen moet je op koningsnacht naar de Ossenmarkt. Vanaf 20:30 tot 00:00 kun je daar terecht voor heerlijk eten, unieke biertjes en ontspannen bluesmuziek. En het is ook nog eens gratis!

Zie voor meer informatie het Facebookevenement

Koningsdag

Ben je op Koningsnacht verstandig geweest en vroeg naar bed gegaan of heb je de hele nacht doorgehaald? Dan kun je ook op Koningsdag nog helemaal uit je plaat!

 

A Paradigm of Excellence: King’s Day

Waar? Paradigm

Wat? Gewoon doorstampen op techno en house.

Waarom? Heb je van nature een onuitputtelijke energiebron en leef je voor de rave? Dan kun je op koningsdag nog de hele dag bij Paradigm terecht voor meer house en techno. Onder andere Johannes Heil en Jasper Dählback draaien. Kun je in een keer door na Koningsnacht!

Check voor meer informatie en tickets deze link

Podium Vismarkt

Waar? Vismarkt

Wat? Allerlei gratis optredens gedurende de dag.

Waarom? Mocht je teveel geld tijdens Koningsnacht hebben uitgegeven, dan kun je tijdens Koningsdag nog altijd meegenieten op de Vismarkt. Er is een kinderdisco en er zijn optredens van Luminize, Haas en Nielson. Leuk!

Check voor meer informatie de website

Kingsland

Waar? Stadspark

Wat? Het grootste eendaagse dancefestival van Nederland.

Waarom? Kingsland is zonder twijfel het meest spectaculaire evenement rondom Koningsdag in Groningen. De absolute hitmakers binnen de EDM, trap, dance en hiphop komen naar het stadspark voor een gigantisch festival. Even een paar namen: Headhunterz, Yellow Claw, Alesso, Ronnie Flex, Josylvio, Tony Junior. Kost wat, maar dan heb je ook wat. 

Check voor meer informatie en tickets deze link

Koning Dub & The King’s Garage Sale

Waar? Vera

Wat? Reggae en dub in de kelderbar, rock op het hoofdpodium.

Waarom? Vera doet het weer net even wat anders. Op Koningsdag is er in de kelderbar de hele middag ruimte voor reggae en dub dj’s. Heerlijk om op die manier je kater te relativeren. Wil je toch wat harders? Dan kun je zo naar boven glippen, waar diverse rockbands op de mainstage staan. Onder andere Eigen Risico en The Samuels zullen je daar wakker schudden. Toegang is helemaal gratis!

Zie voor meer informatie de Facebookevenementen van Koning Dub en The King’s Garage Sale